HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Här planeras 100 lägenheter

Krokom Nu sätter även Krokomsbostäder spaden i marken. De rivstartar med ett bostadsprojekt på drygt hundra nya lägenheter med byggstart redan nästa år.

– Processen är igång och totalt handlar det om drygt hundra nya lägenheter. Inom de närmaste åren har vi för avsikt att kunna erbjuda hyresbostäder i kvarteret Freja i centrala Ås och i ett nytt strandnära område i södra Ås, säger Kenneth Karlsson, vd Krokomsbostäder AB.

Bostadskön inom kommunen och framför allt i Åsområdet har under de senaste åren ökat kraftigt.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

– Efterfrågan på bostäder är stor och för närvarande är det flera års väntetid, berättar Kenneth Karlsson.

I kvarteret Freja handlar det om en förtätning av bostadsområdet och här planeras ungefär 60-70 lägenheter där tyngdpunkten ligger på modell mindre. Planen är att bygget ska komma igång under 2016.

– Vi behöver möta behoven av mindre lägenheter för att underlätta generationsskiften, menar Kenneth Karlsson.

Läs ocksåKämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken

I ett strandnära område nedanför Byskogen planeras ytterligare flerbostadshus med 40-60 hyresrätter.

– Här kommer vi att skapa ett kvalitativt boende i en spännande miljö, berättar Kenneth Karlsson. Utgångspunkten är att hitta en balans mellan byggnader och natur. Området har arbetsnamnet Sjövillan och förutom byggandet av bostäder ska även strandområdet rustas upp. Detta för att skapa en publik mötesplats vid sjön. Natur, miljö och fritid för allmänheten ska stå i fokus, säger Kenneth.

Elisabeth Svensson, styrelseordförande i Krokomsbostäder AB, menar att bygget av hyresrätter ligger helt i linje med ägardirektiven.

Läs ocksåSkräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till"

– Ja, bolagets avsikt att bygga hyresrätter i Ås stämmer väl överens med det planeringsupdrag som bolaget fått av sin ägare, Krokoms kommun, säger hon.

Läs också Bygge på Vadholmen splittrar Munkbos styrelse Vattenverk kan sätta käppar i hjulet för Edethus byggplaner

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.