Annons

Hårdrock, reggae och demokrati när bobilen åker på sommarturné

Uppsala Demokratidagar, utomhusgympa och festivalhäng till tonerna av reggae och hårdrock. Så ser årets sommarplaner ut för Hyresgästföreningen region Aros-Gävle.
Bobilen dyker bland annat upp på Uppsala reggaefestival och Gefle metal festival i sommar.

– De två största aktiviteterna vi ordnar i sommar är Framtidsforum på Väddö och Demokratidagarna i Gottsunda i Uppsala, säger Sophia Lövgren, enhetschef för stöd och utveckling på Hyresgästföreningen region Aros-Gävle.

Framtidsforum är ett tre dagar långt inspirationsläger i slutet av juni för ordförande i lokala hyresgästföreningar, lokalansvariga och ungdomar som är aktiva i lokalt. Demokratidagarna i Gottsunda 5–6 juli riktar sig däremot till allmänheten.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Dit bjuder vi in anställda och förtroendevalda inom Hyresgästföreningen, men även så många andra föreningar som möjligt. De får till exempel hålla föredrag och visa upp sin verksamhet i montrar, säger Sophia Lövgren.

Annons

Förra året var första gången Demokratidagarna arrangerades. Idén är att vara ett slags lokalt alternativ till Almedalsveckan, med en kombination av politiska debatter och andra aktiviteter som fotbollsturnering och spoken word-framträdanden. I år får Demokratidagarna extra tyngd, med tanke på att det är valår. En förhoppning från Hyresgästföreningens sida är att evenemanget ska bidra till att öka valdeltagandet.

Med på Demokratidagarna är bobilen, Hyresgästföreningen region Aros-Gävles husbil, som gör en hel liten turné under sommaren. Den kommer bland annat att finnas på plats under Gefle metal festival 13–14 juli och på Uppsala reggaefestival 27–28 juli.

Annons
Läs ocksåGottsunda inte längre särskilt utsatt område: "Det glädjer mig"

I Västerås ordnar Hyresgästföreningen gratis utomhusträning under sommaren för alla som är intresserade. Passen hålls på Djäkneberget varje torsdag klockan 18 under vecka 22–26 och 32–35.

Fakta: Det här händer också i sommar

Gävleborgs län:
9/6: Hyresgästföreningen inviger nya fotbollsmål på Stenvägen i Ockelbo, som Folkrörelsefonden har varit med och bekostat. Bobilen är på plats och det blir korv, dricka och bomöte utanför kvarterslokalen på Stenvägen, kl 12–16.

Uppsala län:
18/8: Hyresgästföreningen deltar i Västerledsdagen i Enköping som hålls intill multisportarenan kl 12–20.
29/8: Hyresgästföreningen i Uppsala-Knivsta ordnar bostadspolitisk debatt kl 18 på Drabanten, Bangårdsgatan 13, i Uppsala.

Västmanlands län:
16/6: Sommarevent i Fagersta kl 10–14 med fokus på bostadspolitik och trygghet, på grönområdet vid Kolmilegränd.
16/6: Nygårdsdagen i Köping kl 11–14 på spontanidrottsplatsen bakom Kihlmansgatan 3 och 6, Nygård. Invigning av utegym kl 11. Dagen arrangeras tillsammans med bland andra ABF och Västmanlandsidrotten.
19/6: Hyresgästföreningen deltar vid invigningen av multiarenan kl 16–18 på Tunalundsvägen 3 i Hallstahammar.
2–8/7: Bollspel för barn och ungdomar som bor hos Köpings bostads varje kväll kl 19–22, på spontanidrottsanläggningen bakom Kihlmansgatan 3 och 6, Nygård.
18/8: Invigning av Hyresgästföreningens nya lokaler i Hallstahammar kl 14–16 på Surbrunnsvägen 6. Lekar och grillning.

Läs också Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu” 16 500 hushåll får vänta på besked om hyran efter flera strandningar Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Hyresgäster hjälptes åt att ge jeans nytt liv – här är bästa återbrukstipsen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.