HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Huset ska rivas – inredningen skänks bort

Luleå Fastighetsägaren i Luleå skänker bort inredning och utrustning från 15 lägenheter inför rivningen.
Foto: Pressbild
Fastigheten ska rivas och nu skänker fastighetsbolaget bort inredningen.

Byggnaden Gersen 2 på Sandviksgatan i Luleå är mögelskadat och ska rivas.

– Vi äger andra fastigheter i samma kvarter och tänker oss att vi i framtiden ska kunna bygga något nytt och bra där, säger Veronika Johansson hos fastighetsägaren Galären.

Läs ocksåKlagade för mycket - nu ska hela rasket rivasHål i ett innertak

Men trots att byggnaden är otjänlig att bo i finns det mycket inne i den att ta till vara på, berättar hon. Fastighetsbolaget har tagit hand om allt de kan använda och behöver själva, men det finns fortfarande kvar alltifrån innerdörrar, fönster och vitvaror till badrumsinredning, köksinredning, garderober och lister.

– Nu uppmanar vi Luleåborna att hjälpa oss med återbruket.

Tanken är att sakerna ska användas av den som hämtar dem, förklarar hon. Allt skänks bort gratis mot att man själv ombesörjer att montera ner och hämtar det man vill ha.

Läs ocksåHär är butiken där ingenting kostar: "Varsågod"återbruk butik

De som är intresserade ska mejla till Galären senast 13 september. Därefter bestämmer fastighetsbolaget vilka som får möjlighet att hämta inredning under vecka 38.

Tillträdet till byggnaden sker på egen risk, poängterar hon, och uppmanar till försiktighet. Bygghjälmar och varselvästar tillhandahålls på plats.

Läs också Billiga lägenheter rivs för att ge plats åt nybyggen Slussvaktarens hyresbostad rivs när ny sluss ska byggas Handelsträdgården rivs i höst – 300 bostäder ska byggas på tomten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.