HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Huset ska rivas – inredningen skänks bort

Luleå Fastighetsägaren i Luleå skänker bort inredning och utrustning från 15 lägenheter inför rivningen.
Foto: Pressbild
Fastigheten ska rivas och nu skänker fastighetsbolaget bort inredningen.

Byggnaden Gersen 2 på Sandviksgatan i Luleå är mögelskadat och ska rivas.

– Vi äger andra fastigheter i samma kvarter och tänker oss att vi i framtiden ska kunna bygga något nytt och bra där, säger Veronika Johansson hos fastighetsägaren Galären.

Läs ocksåKåres hem ska rivas för att undvika social dumpning

Men trots att byggnaden är otjänlig att bo i finns det mycket inne i den att ta till vara på, berättar hon. Fastighetsbolaget har tagit hand om allt de kan använda och behöver själva, men det finns fortfarande kvar alltifrån innerdörrar, fönster och vitvaror till badrumsinredning, köksinredning, garderober och lister.

– Nu uppmanar vi Luleåborna att hjälpa oss med återbruket.

Tanken är att sakerna ska användas av den som hämtar dem, förklarar hon. Allt skänks bort gratis mot att man själv ombesörjer att montera ner och hämtar det man vill ha.

Läs ocksåVarbergs Bostad vill riva hela beståndet i Bua

De som är intresserade ska mejla till Galären senast 13 september. Därefter bestämmer fastighetsbolaget vilka som får möjlighet att hämta inredning under vecka 38.

Tillträdet till byggnaden sker på egen risk, poängterar hon, och uppmanar till försiktighet. Bygghjälmar och varselvästar tillhandahålls på plats.

Läs också Återbrukstrenden tar sig nya uttryck Ministern om Hem & Hyras granskning: Social dumpning är ett reellt problem Granskning: Här river kommunerna för att slippa fattiga hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.