HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyran pekas ut som boven

Ydre Trots att Ydrebostäder har rekordfå outhyrda lägenheter står fortfarande var fjärde bostad tom i trygghetsboendet på Industrigatan. Hyran pekas ut som en orsak.

– Jag tror att prislappen spelar roll, säger Birgitta Andersson.

Hon bor i en etta i trygghetsboendet på Industrigatan och uppskattar umgänget med grannarna. Varje vardag ordnas aktiviteter i den gemensamma ljusgården.

Läs ocksåVälkommen julklapp på Sofiedals trygghetsboende – hyran sänks med upp till 15 procentEfter att Karl Olsson Tiljander, 84, fått ner hyran på Ryttaren i Uddevalla blir det nu även hyressänkning för de boende på Sofiedals trygghetsboende i Ljungskile.

Men hon önskar att hyran var lägre. En etta kostar drygt 4 600 kronor i månaden och hon tror att hyran är orsaken till att det är här som nästan alla Ydrebostäders tomma lägenheter finns.

– Visst är hyran hög om man jämför med andra lägenheter i Österbymo. Men det är också en annan standard. När jag har visat treorna så har inte hyrorna varit ett problem. Det är snarare så att man flyttar till trygghetsboendet när livssituationen ändras, till exempel att man förlorar en livspartner och då söker man ett mindre och enklare boende, säger Louise Tollemark på Ydrebostäder.

Siw Du Rietz bor i en av de få uthyrda treorna och tycker att det är värt pengarna.

Läs ocksåHyresgästerna på trygghetsboendet i Uddevalla får inte tillbaks överhyran"Jag borde få arvode från Hyresgästföreningen, för jag har gjort deras jobb, säger Karl Olsson Tiljander i Uddevalla, efter att han fått rätt i hyresnämnden. Nu ska Hyresgästföreningen förhandla för Karls 69 grannlägenheter.

– Jag unnar mig att ha ett extra rum. Det är mitt syrum, säger hon.

Läs också Karl, 84, tog matchen mot kommunen - nu får alla grannar på trygghetsboendet sänkt hyra Gratisplatser försvinner - nu tvingas Dunio betala för parkeringen Karl, 84, tog striden mot kommunen - hyran sänks med 9 000 om året

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.