HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgäst övergav sin lägenhet

Ljungby En hyresgäst i Ljungby slutade betala hyra och efter tre månader återtog hyresvärden lägenheten som övergiven. I en överenskommelse har hyresgästen gått med på att betala 32 132 kronor till värden.
Foto: Petra Martinsson
En hyresgäst i Ljungby kommun måste betala drygt 32 000 kronor till Ljungbybostäder sedan han slutat betala hyra och övergivit lägenheten.

Ljungbybostäder ansökte om stämning mot hyresgästen, som bodde i en mindre ort i Ljungby kommun, och yrkade på att han skulle betala 41 285 kronor till bolaget sedan han slutat att betala hyra och övergivit lägenheten.

Förutom utebliven hyra har bolaget även kostnader för att lägenheten behövde återställas i uthyrbart skick.

Annons
Läs ocksåKronofogdens nota till Dany – 103 000 kronor: "Trodde aldrig de skulle flytta allt skräp"

Sedan dess har parterna nått en överenskommelse som tingsrätten nu stadfäst i dom. I överenskommelsen går hyresgästen med på att betala 32 132 kronor till sin tidigare hyresvärd och när så har skett är tvisten löst.

Annons
Läs också Högre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar" Bostaden chockhöjer parkeringshyrorna: "Jag måste nog sälja bilen" Nu åtalas första västsvensken: Ägde villa för miljoner – hyrde ut sin hyresrätt svart till ockerhyra "Ansvarslöst av kommunala bolag" - förhandlingschef fördömer strandningar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.