Annons

Hyresgäst övergav sin lägenhet

Ljungby En hyresgäst i Ljungby slutade betala hyra och efter tre månader återtog hyresvärden lägenheten som övergiven. I en överenskommelse har hyresgästen gått med på att betala 32 132 kronor till värden.
Foto: Petra Martinsson
En hyresgäst i Ljungby kommun måste betala drygt 32 000 kronor till Ljungbybostäder sedan han slutat betala hyra och övergivit lägenheten.

Ljungbybostäder ansökte om stämning mot hyresgästen, som bodde i en mindre ort i Ljungby kommun, och yrkade på att han skulle betala 41 285 kronor till bolaget sedan han slutat att betala hyra och övergivit lägenheten.

Förutom utebliven hyra har bolaget även kostnader för att lägenheten behövde återställas i uthyrbart skick.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Sedan dess har parterna nått en överenskommelse som tingsrätten nu stadfäst i dom. I överenskommelsen går hyresgästen med på att betala 32 132 kronor till sin tidigare hyresvärd och när så har skett är tvisten löst.

Annons
Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" I jakten på hyresgäster - ungdomsrabatt ska fylla tomma lägenheter Lennarts vägran att flytta kostade för mycket – nu tänker värden om

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.