HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgästbasen: Stockholm får reda ut det

Nyheter Barbro Engman tar inte ställning till ifall Greger Björkegren, som föreslås bli regionordförande i Stockholm, kan sitta i en bostadsrättsförenings styrelse.

Hyresgästföreningen har en policy för alla förtroendevalda som säger att de inte aktivt ska medverka till ombildning av hyresrätt till bostadsrätt.

Hem & Hyras avslöjande att Greger Björkegren sitter som ersättare i en bostadsrättsförening i hyreshuset på Östermalm där han bor, möts ändå av blandade kommentarer.

Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

Förbundsordförande Barbro Engman säger att det kan finnas olika syften med att bilda bostadsrättsförening i ett hyreshus. I det ena fallet vill man trycka på för en ombildning. I det andra fallet gör man det för att få information och bevaka hyresgästernas intressen vid en eventuell försäljning av huset. 

Annons

– Vad som är syftet i det här fallet känner inte jag till. Det får de reda upp i Stockholm när de väljer ordförande, säger Barbro Engman.

Greger Björkegren säger till Hem & Hyra att hans förening bildades för att hålla sig informerad när hyresvärden ville sälja huset till ett ryskt bolag.

Annons
Läs ocksåRetroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjerRetroaktiva hyror, hyror,
Läs också Ekonomisk kris och hot om höga hyror – då söker sig fler till Hyresgästföreningen Avbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.