Annons

Hyresgästbasen: Stockholm får reda ut det

Nyheter Barbro Engman tar inte ställning till ifall Greger Björkegren, som föreslås bli regionordförande i Stockholm, kan sitta i en bostadsrättsförenings styrelse.

Hyresgästföreningen har en policy för alla förtroendevalda som säger att de inte aktivt ska medverka till ombildning av hyresrätt till bostadsrätt.

Hem & Hyras avslöjande att Greger Björkegren sitter som ersättare i en bostadsrättsförening i hyreshuset på Östermalm där han bor, möts ändå av blandade kommentarer.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Förbundsordförande Barbro Engman säger att det kan finnas olika syften med att bilda bostadsrättsförening i ett hyreshus. I det ena fallet vill man trycka på för en ombildning. I det andra fallet gör man det för att få information och bevaka hyresgästernas intressen vid en eventuell försäljning av huset. 

Annons

– Vad som är syftet i det här fallet känner inte jag till. Det får de reda upp i Stockholm när de väljer ordförande, säger Barbro Engman.

Greger Björkegren säger till Hem & Hyra att hans förening bildades för att hålla sig informerad när hyresvärden ville sälja huset till ett ryskt bolag.

Annons
Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken
Läs också Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.