Annons

Hyresgästbasen: Stockholm får reda ut det

Nyheter Barbro Engman tar inte ställning till ifall Greger Björkegren, som föreslås bli regionordförande i Stockholm, kan sitta i en bostadsrättsförenings styrelse.

Hyresgästföreningen har en policy för alla förtroendevalda som säger att de inte aktivt ska medverka till ombildning av hyresrätt till bostadsrätt.

Hem & Hyras avslöjande att Greger Björkegren sitter som ersättare i en bostadsrättsförening i hyreshuset på Östermalm där han bor, möts ändå av blandade kommentarer.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förbundsordförande Barbro Engman säger att det kan finnas olika syften med att bilda bostadsrättsförening i ett hyreshus. I det ena fallet vill man trycka på för en ombildning. I det andra fallet gör man det för att få information och bevaka hyresgästernas intressen vid en eventuell försäljning av huset. 

Annons

– Vad som är syftet i det här fallet känner inte jag till. Det får de reda upp i Stockholm när de väljer ordförande, säger Barbro Engman.

Greger Björkegren säger till Hem & Hyra att hans förening bildades för att hålla sig informerad när hyresvärden ville sälja huset till ett ryskt bolag.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.