Annons

Hyresgäster bestörta efter besked

Markaryd Ingen el - och värme - från i kväll. Inget vatten från i morgon bitti. Och ingen som är villiga att ta på sig förvaltningen av All Nordics fastigheter i Traryd och Strömsnäsbruk. Igen. Det är andra gången som en föreslagen förvaltare drar sig ur. Hyresgästerna får än en gång se sig svikna.
– Vad fan ska man säga? Man tror ju inte att det får gå till så här i det här landet. Och det får det inte! Jag tittade på (bostadsminister) Mats Odell på Uppdrag granskning i går och faktum är ju att kommuner enligt lag är skyldiga att ta hand om varje medborgare, säger Jan-Erik Petersson som bor på Torggatan i Traryd.
 
Kallare väder väntas till helgen och hyresgästerna som redan varit utan värme så många gånger är trötta på att frysa. Hur de ska klara sig den här gången är en gåta.
– Det gör vi ju givetvis inte, det säger ju sig självt, säger Jan-Erik Petersson.
– Någon kommer att få ett helvete för det här, säger Vesna Semler som också bor på Torggatan.
Hon kommer att klara att hålla värmen genom att köra fläktar och elelement i sin lägenhet.
 
Både Vesna Semler och Jan-Erik Petersson säger att de inte tänker ge upp. De ska fortsätta kämpa.
– Kommunen har största ansvaret oavsett om det är kommunala bostäder eller privata. Så det är det vi ska kämpa för, säger Vesna Semler.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.