Annons

Hyresgäster flyr mögelhus i Trelleborg

Trelleborg ​Ägaren till ett hyreshus i Trelleborg hotas av vite på 400 000 kronor om han inte åtgärdar en rad allvarliga brister som kommunens miljökontor hittat i huset. Några av hyresgästerna bor oroliga kvar i huset på Skarpskyttegatan medan andra har valt att flytta av rädsla för konsekvenserna av att bo i lägenheter som är skadade av fukt och mögel.

​- Vi kände oss trötta och förkylda hela tiden. Vårt nyfödda barn fick jobbigt med andningen på grund av möglet därför flyttade vi, säger före detta hyresgästen Nina Malmqvist, till Trelleborgs Allehanda.

Annons
 
Hon och hennes sambo har valt att flytta till en annan bostad i Trelleborg och nu har sjukdomssymptomen försvunnit. 
 
Redan för snart ett år sedan kontaktades hyresvärden, GS Fastigheter, av miljökontoret i Trelleborg som påtalade bristerna efter att ha blivit kontaktade av oroliga hyresgäster. Husägaren lovade att åtgärda skadorna som gjort att mögel spridit sig inne i flera av hyreslägenheterna.
 
GS Fastigheter påbörjade renoveringar i några av lägenheterna men listan över problem som kvarstår är lång.
I början av veckan togs ärendet upp av politikerna i kommunens samhällsbyggnadsnämnd.
 
Enligt Trelleborgs allehanda kommer fastighetsägaren att tvingas betala vite på 400 000 kronor om inte boendeförhållandena inom en snar framtid blir bättre för hyresgästerna.
 
Hem & Hyra har utan framgång sökt fastighetsägaren för en kommentar.

Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Hos Rebecka läcker det in när det regnar: ”Man känner sig uppgiven” Ansedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig” Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.