Annons

Hyresgäster i Helsingborg testar nytt sätt att sortera matavfall

Helsingborg Ett pilotprojekt i Helsingborg hoppas ge svar på om en ny sorts påse kan få fler att sortera matavfall. 367 lägenheter är med i projektet.
Foto: Mikael Malmborg/Hyresgästföreningen

Den som sorterar matavfall har nog någon gång upplevt larver, kladd och lukt. Nu testas en biopåse som inte ska läcka, ge mindre lukt och går att knyta ihop på ett bra sätt. Hälften av 367 hyreslägenheter på Drottninghög i Helsingborg använder den nya påsen och hälften den gamla. Därefter görs en utvärdering.

Initiativet till projektet är Hyresgästföreningen ”Hyresgäster i Helsingborgshem” som samarbetar med Helsingborgshem och Nordvästra Skånes Renhållning. Visar det sig att den nya påsen är bättre än den nuvarande kommer Hyresgästföreningen att arbeta mot att alla bytts ut.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Biopåsen är nedbrytbar och komposterbar. Till största delen är den gjord av kalk och vegetabilisk olja.

Annons
Läs också Hälften missnöjda med källsorteringen "Vi har tröttnat på sopsnusket!" Bostadens hyresgäster samlade in 300 ton matavfall Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.