Annons

Hyresgästföreningen kräver garantier av kommunen

Nyköping I början av veckan blev det klart att Nyköpingshem säljer 895 lägenheter till Rikshem och Dalhäll. Hyresgästföreningen kräver nu garantier av kommunen.

Beskedet om försäljningen till privata fastighetsägare har skapat oro bland hyresgästerna.

– Försäljningen handlar inte bara om kronor och ören. Den handlar om människors hem och trygghet. Många har valt allmännyttan just för att det är ett tryggt boende, säger Claes-Gunnar Mattsson, Hyresgästföreningen i Nyköping, i ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nu kräver Hyresgästföreningen att kommunledningen garanterar att hyresgästerna ska kunna bo kvar under samma villkor som tidigare. Bland annat handlar det om kvarboenderabatter och möjligheten att påverka sitt boende.

Annons

En del av de fastigheter som Rikshem planerar att köpa, framför allt i miljonprogramsområdet Brandkärr, är i stort behov av renovering.  Hyresgästföreningen befarar att Rikshem passar på att höja standarden i samband med renoveringarna, något som för med sig stora hyreshöjningar.

– I de fall man väljer att göra standardhöjningar i samband med renoveringar kan hyrorna skjuta i höjden. Hyresgästerna måste garanteras inflytande och insyn i de fall ombyggnadsprocesser genomförs, säger Claes-Gunnar Mattsson i samma pressmeddelande.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.