Annons

Hyresgästföreningen ställer villkor i hyresförhandlingar

Avesta Rivella som köpte de 750 lägenheterna i Avesta vill höja hyrorna. Hyresgästföreningen ställer krav på renoveringar innan det kan bli tal om hyreshöjningar.
Hyresgästföreningen stämmer Nya Byn för brott mot förhandlingsordningen. Arkivfoto: LENA MATTSSON

Rivella fastigheter, med danska ägare, köpte de 750 lägenheterna i Krylbo och Karlbo som tvångsförvaltats i flera år av Dalstjärnan för ett år sedan. Sedan dess har inget gjorts i lägenheter eller i områdena men nu vill företaget hyresförhandla.

– Rivella har sökt och fått medlemsskap i Fastighetsägarföreningen och de har för bolagets räkning begärt förhandling med oss. Vi har en första sittning i mars men vi kommer att ställa krav på hyresvärden innan vi börjar tala summor, säger Marcus Kjellin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen i Borlänge.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kraven handlar om att Hyresgästföreningen vill se investeringsplaner och underhållsplaner för lägenheterna. Man vill också genomföra besiktningar av lägenheterna och att bristerna åtgärdas blir ett villkor för eventuella hyreshöjningar.

– Vi ska också ha ett bomöte med våra 150 medlemmar i Krylbo och Karlbo så att vi får veta hur illa det är. Fastighetsägarföreningen känner också till problematiken och det är bra.

Annons
Läs också När ägarna överger hyreshuset mitt i stan: ”Vi utesluter inte tvångsförvaltning” Här är hyresgästerna övergivna – nu ska kommunen tvinga värden agera: ”Fullständigt oacceptabelt” Beslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt huset Så mycket höjs hyran i Stockholm 2024 – se hela listan Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.