HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyreshöjning i Arvidsjaur

Arvidsjaur Hyresmarknadskommittén har avgjort hyrestvisten i Arvidsjaur. Det blir en hyreshöjning på 2,15 procent Arvidsjaurhems hyresgäster.

Årets hyresförhandlingar mellan Arvidsjaurhem och Hyresgästföreningen strandade redan i januari. Arvidsjaurhem krävde att få höja hyrorna med 3,7 procent, bland annat för att kunna leva upp till kommunens krav på åtta procents avkastning på bolaget.

Hyresgästföreningen ansåg att avkastningskravet måste ses mer långsiktigt och inte som något som bolaget måste leva upp till samma år. Därför blev det ingen uppgörelse om hyrorna hos Arvidsjaurhem och frågan gick till Hyresmarknadskommittén för medling.

Annons
Läs ocksåLiten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än HyresgästföreningenSandvikenhus logga och porträttfoto på vd Stefan Lundqvist.

Kommittén har nu beslutat att hyrorna får höjas med 2, 15 procent från och med första februari i år. Det innebär att Arvidsjaurhems hyresgäster får en retroaktiv hyreshöjning uppdelad på två månader, maj och juni.

Annons
Läs också Så mycket höjs hyran i Stockholm 2023 – se hela listan Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta Rekordmånga förhandlingar har kört fast – nu tvingas 11 000 nya hushåll vänta Högre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.