Annons

Hyreshöjning i Arvidsjaur

Arvidsjaur Hyresmarknadskommittén har avgjort hyrestvisten i Arvidsjaur. Det blir en hyreshöjning på 2,15 procent Arvidsjaurhems hyresgäster.

Årets hyresförhandlingar mellan Arvidsjaurhem och Hyresgästföreningen strandade redan i januari. Arvidsjaurhem krävde att få höja hyrorna med 3,7 procent, bland annat för att kunna leva upp till kommunens krav på åtta procents avkastning på bolaget.

Hyresgästföreningen ansåg att avkastningskravet måste ses mer långsiktigt och inte som något som bolaget måste leva upp till samma år. Därför blev det ingen uppgörelse om hyrorna hos Arvidsjaurhem och frågan gick till Hyresmarknadskommittén för medling.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kommittén har nu beslutat att hyrorna får höjas med 2, 15 procent från och med första februari i år. Det innebär att Arvidsjaurhems hyresgäster får en retroaktiv hyreshöjning uppdelad på två månader, maj och juni.

Annons
Läs också Värden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur" Fick inte igenom enorma hyreshöjningen: "Måste spara pengar på något annat" Gavlegårdarnas hyror klara efter medling Så blir din hyra i Kalmar län 2024 Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.