Annons

Hyresvärd måste åtgärda brister i lägenhet

Västerås Lägenheten i centrala Västerås hade ett läckande tak, fönster som inte går att öppna och trasigt golv. Dessa och en rad andra brister måste fastighetsägaren Kungsporten i Västerås nu åtgärda, enligt ett beslut i hyresnämnden.

​Hyresgästen, en 45-årig man, har bott i lägenheten i centrala Västerås sedan 2008. De allra flesta bristerna fanns enligt honom redan då. Det handlar bland annat om trasigt sovrumsgolv, handtag och knoppar som lossnat från innerdörrar och skåp, och fönster som inte går att öppna. Dessutom regnar det in i rummet där mannens barn sover.
Hyresnämnden ställer sig på mannens sida och ger Kungsporten fram till den 10 november på sig att åtgärda problemen. Bland annat måste bolaget mäta fukten i sovrumstaket, åtgärda lösa färgflagor så att de inte lossnar och faller ner i rummet, laga en trasig glasruta och se till att det finns fungerande handtag på innerdörrar och köksskåp.

Annons
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.
Det här är en artikel från Hem & Hyras Svarta listan som uppdateras löpande. Se hela listan här.

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.