HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyrorna klara i Strängnäs

Strängnäs Hyresgästföreningen och Strängnäs Bostads AB har slutligen lyckats komma överens om 2013 års hyror. Den 1 mars höjs hyrorna med tre procent.

Strängnäs Bostads AB begärde från början rekordhöga 7,66 procent, med motiveringen att bolaget har ett stort behov av att underhålla sina fastigheter.

Parterna kunde inte komma överens och till slut gick ärendet vidare till den Centrala hyresmarknadskommittén, HMK, för medling. 
Höjningen på tre procent innebär att hyran för en genomsnittlig trerummare på 70 kvadrat ökar med 168 kronor i månaden.

Annons
Läs ocksåHyresgästen Karin: ”Vansinne att riva ut vacker originalinredning som hållit i 90 år!”Byggcontainer med slängda lister och socklar i trä. Porträtt på Karin Johansson. Hon är kritisk mot konceptrenoveringarna i hennes hus på Bergsgatan i Gävle.

Överenskommelsen innebär att Strängnäs Bostads AB kan fortsätta satsa på fastighetsunderhåll, skriver bolaget på sin hemsida.

Annons
Läs också Nordanvinden blåser rakt in – hyresvärden gör ingenting Nya hyror på gång - Här är bolaget med högst yrkande hittills i Västra Götaland Han hotade personalen men fick behålla lägenheten – förundersökning lades ner Anna, 83, stryker kläder i mörker – rädd att förfrysa i vinter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.