HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Inflyttning i återvunna bostäder

Linköping Studentbostäder satsar på återvinning i storformat. Nu är de 28 lägenheterna som flyttats från Stockholm till Ryd i Linköping invigda.
Foto: Lasse Hejdenberg
,

En av de nya hyresgästerna, Vendela Larsson, klippte bandet tillsammans med Studentbostäders vd Simon Helmér och bolagets styrelseordförande Fredrik Törnqvist.

Lägenheterna består av baracker, eller moduler som de brukar kallas, som sätts samman intill och ovanpå varandra ungefär som legobitar. De har placerats på en parkeringsplats på Björnkärrsgatan.

Läs ocksåLivias lägenhet byggdes utan bidrag - så mycket mer får hon betalaLivia Jönsson står bredvid en buss. Hon har långt hår.

Eftersom bostäderna är flyttbara får de placeras med tillfälligt bygglov som måste förlängas vart femte år och kan gälla i sammanlagt högst 15. Detta har gjort att processen gått snabbt. Det var i våras som Studenbostäder fick erbjudande om att köpa modulerna av Stockholms Studentbostäder, SSSB, vars tillfälliga bygglov hade gått ut.

Studentbostäder betalade 1,2 miljoner för de 28 lägenheterna. Till det kommer kostnader för bland annat renovering.

Bolaget har sedan tidigare 25 modullägenheter i Ryd.

Läs ocksåTiia vill ge nyanlända grannar i kvarteret en bra start
Läs också Så höjs studenthyrorna i Östergötland Allt fler studenter ratar korridoren Gult ljus för Östergötlands studentorter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.