HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Jag tycker politikerna är fega”

Nyheter Hyresgästföreningen är djupt kritisk till måndagens beslut i Västerås att inte genomföra en folkomröstning om allmännyttiga Mimers lägenheter. – Jag tycker politikerna är fega, säger Hans Ohlsson, Hyresgästföreningens ordförande i regionen.​

​Det var på måndagen som det stod klart att det inte blir någon folkomröstning om försäljningen av kommunala bostadsbolaget Mimers lägenheter i Västerås. Den styrande alliansen i Västerås tänker istället genomföra en opinionsundersökning för att få reda på hur västeråsarna ställer sig i frågan.

Detta trots att Hyresgästföreningen tidigare i år samlade in över 7 000 namn med krav på just folkomröstning.
Hyresgästföreningens ordförande i region Aros-Gävle, Hans Ohlsson, är mycket kritisk till politikernas agerande.
– Jag tycker politikerna är fega. Här har de möjligheten att förankra beslutet i demokratisk ordning hos västeråsarna genom en folkomröstning och så tar de den inte, säger han.
 
Vad tycker du om förslaget att genomföra en opinionsundersökning istället?
– Det var väl bra i och för sig, eftersom vi på Hyresgästföreningen genomfört en egen opinionsundersökning bland invånarna som vi presenterar på onsdag, säger Hans Ohlsson.
 
Beslutet om att inte genomföra en folkomröstning beror i grund och botten på att politikerna inte känner att de har medborgarnas förtroende, enligt Hans Ohlsson.
– Alliansen i Västerås har fått en hel del kritik för sin politik sedan valet. De vill väl inte riskera att folkomröstningen om Mimers hyresrätter förvandlas till en missnöjesomröstning om hela alliansens politik, säger han.
 

Läs också Kommunen som går mot strömmen - här startas en ny allmännytta Han blir ny vd för Uppsalahem Fagersta startar kommunalt bostadsbolag Budget klubbad i Göteborg – siffermål för ombildning struket SD och M vill sälja delar av Bjuvsbostäder – styrelsen protesterar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.