Annons

”Jag tycker politikerna är fega”

Nyheter Hyresgästföreningen är djupt kritisk till måndagens beslut i Västerås att inte genomföra en folkomröstning om allmännyttiga Mimers lägenheter. – Jag tycker politikerna är fega, säger Hans Ohlsson, Hyresgästföreningens ordförande i regionen.​

​Det var på måndagen som det stod klart att det inte blir någon folkomröstning om försäljningen av kommunala bostadsbolaget Mimers lägenheter i Västerås. Den styrande alliansen i Västerås tänker istället genomföra en opinionsundersökning för att få reda på hur västeråsarna ställer sig i frågan.

Annons
Detta trots att Hyresgästföreningen tidigare i år samlade in över 7 000 namn med krav på just folkomröstning.
Hyresgästföreningens ordförande i region Aros-Gävle, Hans Ohlsson, är mycket kritisk till politikernas agerande.
– Jag tycker politikerna är fega. Här har de möjligheten att förankra beslutet i demokratisk ordning hos västeråsarna genom en folkomröstning och så tar de den inte, säger han.
 
Vad tycker du om förslaget att genomföra en opinionsundersökning istället?
– Det var väl bra i och för sig, eftersom vi på Hyresgästföreningen genomfört en egen opinionsundersökning bland invånarna som vi presenterar på onsdag, säger Hans Ohlsson.
 
Beslutet om att inte genomföra en folkomröstning beror i grund och botten på att politikerna inte känner att de har medborgarnas förtroende, enligt Hans Ohlsson.
– Alliansen i Västerås har fått en hel del kritik för sin politik sedan valet. De vill väl inte riskera att folkomröstningen om Mimers hyresrätter förvandlas till en missnöjesomröstning om hela alliansens politik, säger han.
 

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Räddningstjänsten kritiska mot kommunens missbruksboende - hög risk att fler dör Fem år senare – nu har Fagersta till slut ett kommunalt bostadsbolag "Målet är aldrig att resultatet ska bli bra" – allmännyttorna är fast i fuskarnas klor Kommunen som går mot strömmen - här startas en ny allmännytta Han blir ny vd för Uppsalahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.