Annons

Järvaveckan lockar med möten och mingel

Spånga Årets Järvavecka pågår för fullt på Spånga IP. Hyresgästföreningen bidrar med musik, popcorn och seminarier. "En självklar plats att vara på" säger kommunikationschefen Elisabeth Hammarberg.
Full fart framför Hyresgästföreningens monter på Järvaveckan. Centerpartiets Annie Lööf håller sitt tal från stora scenen.
Foto: Salan Ahlgren
Full fart framför Hyresgästföreningens monter på Järvaveckan. Centerpartiets Annie Lööf håller sitt tal från stora scenen.

Järvaveckan är som Almedalen men i förorten. Politiker, mediafolk och företag diskuterar aktuella politiska frågor med varandra – men också med de boende i grannskapets Tensta, Rinkeby, Hjulsta och Husby. Varje dag har ett politiskt tema och tillängnas ett parti, vars partiledare håller tal. I går kväll var det Centerpartiets Annie Lööf som stod på scenen.

Över 200 organisationer medverkar, Hyresgästföreningen är en av dem.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– Ett av Hyresgästföreningens viktiga uppdrag är att påverka bostadspolitiken, och då känns Järvaveckan som en självklar plats att vara på, säger Elisabeth Hammarberg, kommunikationschef på Hyresgästföreningen i Stockholm.

Annons

Hyresgästföreningens tält bjuder på allt från poetry slam och ansiktsmålning för barn till rådgivning och eftersnack med föreläsare. I tre olika seminarier, om allas rätt till en god bostad, mångfald och segregation samt marknadshyra, har Hyresgästföreningen lyft tre angelägna frågor.

– Undersökningar visar att resultatet av ett införande av marknadshyror skulle bli hyresökningar på i snitt 46 procent i Stockholmsregionen. Den typen av hyresökningar skulle innebära att många inte har råd att bo kvar. Hyresgästföreningens budskap är att alla har rätt till ett tryggt och bra hem till en rimlig kostnad, berättar Elisabeth Hammarberg.

Annons
Läs ocksåHyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Bostadsbolaget Einar Mattsson, med drygt 1 200 lägenheter i närbelägna Hjulsta, har en annan ingång. De är på Järvaveckan i morgon onsdag för att locka nya talanger till fastighetsbranschen.
– Vi vill öppna upp och bli mer konkreta, inte bara prata om arbetsmarknad och integration generellt utan också skapa kontakter. Det behövs 11 000 nya medarbetare i branschen, det är spännande jobb med mycket kontakter med hyresgäster, leverantörer och andra medarbetare, säger Ewelina Holm, kommunikationshef på Einar Mattsson.
Efter ett seminarium, där arbetsmarknadsminister Ylva Johansson kommer att medverka, finns möjlighet att registrera sitt CV och få tips från bolagets HR-chef.

Läs också Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Var fjärde ung vuxen bor kvar hos föräldrarna - de flesta mot sin vilja Regionkontor flyttar till brokig stadsdel: ”Vi ska vara där folk är”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.