Annons

Krokomsbostäder vill höja hyran med 3,75 procent

Krokom Krokomsbostäder inkommit med ett yrkande inför årets hyresförhandling. Bolaget vill se en höjning av hyran med 3,75 procent.

Det kommunägda bostadsbolaget Krokomsbostäder yrkar på en hyreshöjning med 3,75 procent från den 1 januari nästa år. Dessutom vill bolaget höja avgifterna för garage, carportar och parkeringsplatser med tio kronor i månaden. Hyreshöjningen skulle innebära att en månadshyra på 5 000 kronor höjs till 5 187 kronor.

Hasse Dahl, förhandlare på Hyresgästföreningen i Östersund, tycker att det saknas underlag för yrkandet.

– Utifrån hur det ser ut nu med låga räntor och låg inflation så är det här naturligtvis ett högt yrkande. Men vi har fått väldigt lite underlag än så länge så det återstår att se varför de yrkat på en så pass hög höjning, säger Hasse Dahl.

Krokomsbostäder motiverar yrkandet med att bolaget fått ökade energi-, ränte- och personalkostnader.

– Jag har inte fått några siffror redovisade än, men ser man på fjärrvärmen till exempel så har kostnadsökningen  bara varit på en procent i år, säger Hasse Dahl.

Hyresgästföreningen och Krokomsbostäder möts i förhandlingar den 20 november. Den 11 november klockan 18 håller Hyresgästföreningen ett medlemsmöte med anledning av det inkomna yrkandet.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.