HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Kustbostäder bygger seniorboende

Oxelösund Under hösten började Kustbostäder bygga ett trygghetsboende med 37 bostäder i centrala Oxelösund. I januari beräknas de första hyresgästerna kunna flytta in.

Vitsippans trygghetsboende uppförs alldeles intill Järntorget i centrala Oxelösund och består av 37 bostäder som vänder sig till målgruppen personer över 70 år.

– Det nya boendet kommer att ge stora möjligheter till en omflyttning inom kommunen och frigöra ett antal villor och radhus för nya bosättare. Det allmänna trycket från kommunens invånare och politiker har varit stort under hela projekteringsfasen, säger Kurt Tengroth, chef för fastighetsförvaltningen på Kustbostäder i ett pressmeddelande.

Läs ocksåVälkommen julklapp på Sofiedals trygghetsboende – hyran sänks med upp till 15 procentEfter att Karl Olsson Tiljander, 84, fått ner hyran på Ryttaren i Uddevalla blir det nu även hyressänkning för de boende på Sofiedals trygghetsboende i Ljungskile.

Kustbostäder har inte byggt något seniorboende sedan 1980-talet, men för ett par år sedan byggdes en skolbyggnad om till seniorlägenheter.

Annons

Trygghetskonceptet innebär att personal kommer att finnas på plats dagligen som stöd för de boende, gemensamma utrymmen som gästbostad, matsal, hobbyrum samt möjligheter till bastu och bad.
I trädgården kommer de äldre ha möjlighet att sitta ute och äta och även träna.

Enligt Kustbostäder är intresset för det nya boendet mycket stort. 30 hyreskontrakt har redan skrivits på.

Annons
Läs ocksåHyresgästerna på trygghetsboendet i Uddevalla får inte tillbaks överhyran"Jag borde få arvode från Hyresgästföreningen, för jag har gjort deras jobb, säger Karl Olsson Tiljander i Uddevalla, efter att han fått rätt i hyresnämnden. Nu ska Hyresgästföreningen förhandla för Karls 69 grannlägenheter.
Läs också Karl, 84, tog matchen mot kommunen - nu får alla grannar på trygghetsboendet sänkt hyra Karl, 84, tog striden mot kommunen - hyran sänks med 9 000 om året Du betalar elitlagen via hyran – "pengar behövs i de här tiderna"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.