Annons

Kvarnenförsäljning skjuts upp

Uppsala ​150 hyresgäster i kvarteret Kvarnen i Uppsala kommer inte att få en ny ägare. Inte än, i alla fall. Det beslutade Uppsala kommunfullmäktige vid sitt möte igår, måndag.

​– ­Vi lyckades få till att fullmäktige skjuter upp beslutet. Hyresgästerna får respit och vi fick verkligen till en seger, säger Cecilia Staland, ordförande i Uppsala-Knivsta hyresgästförening som har arbetat hårt på att beslutet ska skjutas upp.

Den 11 augusti fattades det första beslutet i kommunfullmäktige om att Uppsala Kommunfastigheter, Ukfab, skulle sälja Kvarnen. I går väntades ett andra, slutligt beslut, på den borgerliga majoritetens linje.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tiden däremellan har Uppsala-Knivstaföreningen bland annat ordnat en partidebatt där företrädare för alla partier i kommunfullmäktige ställde upp och svarade på frågor från Kvarnens hyresgäster.

Annons

– Alla partier lyssnade bra och tog till sig vad vi tyckte. Men det blev tydligt att den borgerliga alliansen vill sälja huset. Oppositionen lyssnade bättre på hyresgästerna. Nu får vi se hur det blir efter valet. Det är möjligt att det här blir en valfråga, säger Cecilia Staland.

Det som hände igår är att den rödgröna oppositionen röstade för en minoritetsåterremiss, eftersom de dels är emot försäljningen och dels tycker att planeringen av försäljningen inte skötts på ett bra sätt gentemot hyresgästerna. Nu kommer försäljningen ta en ny vända med att återigen ta in synpunkter från berörda och sedan fattas ett nytt beslut om eventuell försäljning.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.