Annons

Ludvikavärd vill bli Sverigebäst

Ludvika Nicklas Andersson, hyresvärd i Ludvika, är som mest visionär mellan fyra och sju på morgonen. Han vill bli Sverigebäst på låga driftskostnader.

Nicklas Anderssons filosofi är enkel. Han vill skapa bra boende till bra priser. Hans bolag Farstukvisten har i dag drygt 100 lägenheter i centrala Ludvika. 

– Jag vill ge ett dagsfärskt innehåll i lägenheterna trots att husen har en gammal utsida. Människor ska trivas och företaget gå runt, säger Nicklas.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Farstukvisten äger också affärslokaler, men det är ett sorgligare kapitel. I förvaltningsrätten vann Nicklas mot kommunens bostadsföretag i striden om det hus de byggt så nära hans övernattningshotell att gästerna ser rakt in i en annan vägg när de tittar ut genom fönstret. Nu ligger ärendet ligger hos kammarrätten.

Nicklas telefon ringer nästan i ett. Han ger snabba anvisningar om allt från bredbandssladdar till utlämning av nycklar till presumtiva hyresgäster. Eftersom han inte behöver mer än fyra timmars sömn är det mellan fyra och sju på morgonen, då telefonen är tyst, som han hinner vara visionär. 

Annons

– Jag går upp och kokar kaffe och sätter mig i soffan med datorn. Det är företagets viktigaste tid! Jag kan lätt ägna en timme åt att fundera på hur en lampa kan bli energisnålare, säger Nicklas. 

Läs ocksåGinzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!"Ginzagrundaren Hasse Haraldsson bygger hyresbostäder och får Fåglum på Västgötaslätten att frodas.

För framtiden ser han tre möjligheter: att vara nöjd, att bygga ut de fastigheter han redan har, eller att köpa fler.

– Jag tror det är bra att vara restiktiv nu. För mig är kostnaderna lika viktiga som inkomsterna. Min målsättning är att bli bäst i Sverige på att ha låga driftskostnader!

Annons

Säger Nicklas och blinkar inte ens. 

Läs ocksåMiljöinspektörerna kämpar för en bättre boendemiljöAmi Hammar vid miljökontoret, Trollhättans Stad och ett av de misstänkt mögliga utrymmen på Slåttervägen i Trollhättan.
Läs också Hyresvärdens krav – flytta ut om fem dagar: ”Han struntar i lagar och regler” Grannen ville ha lägenheten – värden pressades säga upp mamman och skyllde på tvååringen Se upp – detta får din hyresvärd inte göra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.