Annons

Mariehus stäms på miljonbelopp

Mariestad En man i 40-årsåldern skadades utanför en fastighet. Nu stämmer han det kommunala bostadsbolaget Mariehus AB på nästan en miljon kronor i skadestånd.

Mannen ådrog sig huvudskador efter ett fall 1 januari 1996 utanför en av kommunala Mariehus AB fastigheter. Sedan dess har mannen haft svårt att koncentrera sig, varit trött, initiativlös och har haft minnesstörningar. Han har också förlorat lukt och smak. Huvudskadorna efter olyckan har bedömts ge mannen en invaliditet om 22 procent.

Dåvarande Mariestads tingsrätt har fastställt i en dom från december 2000 att Mariehus AB var vållande till de huvudskador som mannen ådrog sig vid fallet. År 2002 fastställde Göta hovrätt tingsrättens dom.

Nu vill mannen ha ersättning för förlorad arbetsinkomst jämte räntor och framtida pensionsförluster. Han stämmer Mariehus på nästan en miljon kronor i skadestånd plus en årlig livränta på 90 000 kronor.

Mariehus hävdar genom sitt försäkringsbolag att förlusten är betydligt lägre, 369 000 kronor. Det beloppet har mannen fått i ersättning, enligt stämningsansökan.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.