HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Måsterror på Lidingö – äldre dam hotas av polisanmälan

Lidingö Skränande måsar har väckt hyresgäster på Lidingö i ottan under flera år. En morgonpigg äldre dam misstänks ha matat fåglarna från balkongen. "Om matandet inte upphör gör jag en polisanmälan", säger hyresvärden Georg Zetterberg.
Foto: Pixabay
En hyresgäst har matat fåglar från sin balkong och lockat till sig horder av skränande måsar som stört sömnen för grannarna.

Han har försökt att få stopp på fågelmatandet i flera år. Senaste tiden har flera hyresgäster från grannfastigheterna hört av sig till honom med klagomål om skränandet från måsarna som flockas vid balkongen och väcker dem tidigt om morgnarna.

– Matningen har skett tidigt på morgonen, vid fyratiden och då har alla runt omkring vaknat av att det är ett jäkla liv. Det väcker alltså inte bara hyresgästerna i huset, utan även de som bor intill, säger Georg Zetterberg som äger tre fastigheter på Näset på Lidingö.

En äldre kvinna misstänks vara den som ligger bakom balkongmatandet.

– Vi har vittnen som sett henne mata måsarna tidigt på morgonen, säger Georg Zetterberg.

Han är rädd för att matandet drar sig till råttor till fastigheten.

– Måsarna skitar ner och innebär en sanitär olägenhet, vi kan inte ha det så här längre.

I sommar har han satt upp lappar i fastigheten och gett den misstänkt fågelmatande hyresgästen ett brev där han förklarar att matandet måste upphöra, annars görs en polisanmälan.

– Jag har försök att agera så bra möjligt under åren, men när ingenting händer kände jag att jag måste gå vidare. Jag hoppas att hon har förstått allvaret nu och slutar att mata dem, säger Georg Zetterberg.

En av de störda grannarna har anmält måsmatandet till miljö- och stadsbyggnadskontoret. Eva Jansson, miljö- hälsoskyddsinspektör i Lidingö stad, säger att ärendet är under beredning.

– Klagomål som rör fågelmatning är svåra. Det är svårt att bevisa och svårt att avgöra när det blir en olägenhet. En del kanske har matat småfåglar och dragit till sig måsar. De flesta som matar fåglar gör det inte av illvilja, man kanske känner med djuren, säger hon.

Hem&Hyra har försökt att nå den äldre kvinnan för kommentar.


Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.