Annons

Militären skjuter skarpt – hyresgäst måste flytta

Nyheter Den 71-åriga hyresgästen har bott i huset utanför Stockholm i hela sitt liv. Problemet är att huset ligger för nära militärens nya skjutfält. Nu tvingas han lämna barndomshemmet mot sin vilja.​
Den 71-åriga hyresgästen hyr sedan 1989 en gård i Västerhaninge, söder om Stockholm. Han har dock vistats på gården i närmare 60 år, alltså sedan han var elva år gammal.
Hyresvärd är statliga Fortifikationsverket.
För sex år sedan beslutade regeringen att området kring gården skulle klassas som militärt skyddsobjekt.
Sedan dess har bland annat Amfibieregementet flyttat dit från Vaxholm och de värnpliktiga övar ibland med skarp ammunition på området. 
Det är även anledningen till att hyresvärden sade upp kontraktet på bostaden, i mars 2006. Huset ligger nämligen innanför skjutfältsgränsen.
 
Mannen gick inte med på uppsägningen utan drev ärendet till hyresnämnden. Där gjorde han klart att han inte stördes av skjutfältet och att han inte ansåg sig behöva flytta.
Det hjälpte inte att han erbjöds en ny bostad på Muskö, drygt fyra mil bort. Mannen ville bo kvar.
Men förgäves. Hyresnämnden gick på värdens linje och gick med på uppsägningen.
Ärendet hamnade så småningom i Svea hovrätt som nu kommit med sin dom. Mannens överklagande avslås och uppsägningen ligger fast.
Hyresgästen måste lämna huset senast 1 oktober, 2008.
 

Annons
Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Öppnade inte när värden ringde på – blev uppsagd Klanfamilj vräkt från sin lägenhet i Göteborg Ströp och misshandlade kvinna i lägenheten – mister kontraktet Betalade alla hyror i tid – ändå vräktes fyrabarnsfamiljen två gånger på ett år Misshandlade grannen med bambukäpp – sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.