Annons

Mögel saneras i Bergeforsen

Sundsvall Efter kritik via media har nu AB Timråbo påbörjat en sanering av de mögelskadade lägenheterna på Kålrotsgatan. - Hade vi vetat om problemet hade vi naturligtvis tagit tag i det här tidigare innan skadorna blev så omfattande, säger vd Per Sandberg till Hem & Hyra.

​Ord står mot ord. Hyresgästerna hävdar att de sedan länge påtalat vattenskadorna för fastighetsskötaren, men att inget gjorts för att åtgärda dem. AB Timråbo å sin sida menar att de inte känt till problemet förrän media uppmärksammat det i artiklar under sommaren.

– Vi har ju inget intresse av att skadorna blir värre och hade naturligtvis åtgärdat dem tidigare om vi känt till det, säger vd Per Sandberg.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
När skadan uppkom är oklart, men spridningen tros ha gått fort, enligt Per Sandberg, eftersom ett avloppsrör gått av och vatten runnit rakt ner bakom diskbänken.
– Skadorna är mycket omfattande i den lägenheten där skadorna upptäckts och mögel har bildats. Vi måste troligen riva upp hela golvet och vissa delar av väggarna.
Ytterligare två lägenheter, nedanför och bredvid, måste renoveras.
– Jag kan inte svara på när det är klart men arbetet pågår för fullt, säger Sandberg. Först torkar vi ut med fläktar och sedan läggs nya mattor in.
Inger Karlsson som bor i lägenheten säger till Sundsvalls tidning att hon påtalat problemet för fastighetsskötaren på området när hon började känna att det luktade mögel i december förra året.
– Jag kontaktade fastighetsskötaren igen i april, men inget hände, säger Inger.
Per Sandberg tillbakavisar kritiken och ifrågasätter även hur röret egentligen gått av.
– Jag vet inte om vi kommer att gå vidare med det här, det är ju svårt att bevisa vem som är vållande till skadan.

Annons
Läs också Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Andrahandsuthyrning med täppt golvbrunn slutade i chockdyr nota på 159 000 kronor Vatten rann ner i källaren från vanvårdad lägenhet – nu tvingas mannen flytta Hyresgästen krävs på nästan hundra tusen kronor – stängde av elen i lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.