HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mögel saneras i Bergeforsen

Sundsvall Efter kritik via media har nu AB Timråbo påbörjat en sanering av de mögelskadade lägenheterna på Kålrotsgatan. - Hade vi vetat om problemet hade vi naturligtvis tagit tag i det här tidigare innan skadorna blev så omfattande, säger vd Per Sandberg till Hem & Hyra.

​Ord står mot ord. Hyresgästerna hävdar att de sedan länge påtalat vattenskadorna för fastighetsskötaren, men att inget gjorts för att åtgärda dem. AB Timråbo å sin sida menar att de inte känt till problemet förrän media uppmärksammat det i artiklar under sommaren.

– Vi har ju inget intresse av att skadorna blir värre och hade naturligtvis åtgärdat dem tidigare om vi känt till det, säger vd Per Sandberg.

Läs ocksåParkett och dörr 52 000 kronor dyrare när hyresgästen vägrade betala
När skadan uppkom är oklart, men spridningen tros ha gått fort, enligt Per Sandberg, eftersom ett avloppsrör gått av och vatten runnit rakt ner bakom diskbänken.
– Skadorna är mycket omfattande i den lägenheten där skadorna upptäckts och mögel har bildats. Vi måste troligen riva upp hela golvet och vissa delar av väggarna.
Ytterligare två lägenheter, nedanför och bredvid, måste renoveras.
– Jag kan inte svara på när det är klart men arbetet pågår för fullt, säger Sandberg. Först torkar vi ut med fläktar och sedan läggs nya mattor in.
Inger Karlsson som bor i lägenheten säger till Sundsvalls tidning att hon påtalat problemet för fastighetsskötaren på området när hon började känna att det luktade mögel i december förra året.
– Jag kontaktade fastighetsskötaren igen i april, men inget hände, säger Inger.
Per Sandberg tillbakavisar kritiken och ifrågasätter även hur röret egentligen gått av.
– Jag vet inte om vi kommer att gå vidare med det här, det är ju svårt att bevisa vem som är vållande till skadan.

Läs också Duschade fast brunnen var tilltäppt – orsakade skada för 400 000 kronor För stökigt hemma – artrossjuka Lena blir vräkt: "Vill få det att se ut som att jag är en hoarder" Översvämning väckte värdens misstankar – får inte vräka hyresgästen Christina har utsatts för trakasserier i flera år: "Jag blir lika rädd varje gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.