Annons

Hyresgästen krävs på nästan hundra tusen kronor – stängde av elen i lägenheten

Svenljunga En hyresvärd i Svenljunga kräver en tidigare hyresgäst på 85 000 kronor efter att hen stängt av elen mitt i vintern, något som fått vattenledningarna att frysa och fuktskadat lägenheten.
Vattenskada
Foto: Halmstads tingsrätt
Dagarna innan jul så gick duschblandaren sönder i lägenheten och lägenheten fuktskadades.

Dagarna innan julafton upptäckte Svenljunga kommun en vattenläcka i en lägenhet som en man i 35-årsåldern hyrt de två senaste månaderna.

Personal från kommunen gick in i lägenheten som då var kall i och med att elen var avstängd. I och med att det då var minusgrader så hade bland annat duschblandaren frusit och vatten sprutade ut i lägenheten, enligt fuktteknikerns ritning så fanns det vatten i lägenhetens alla rum vid besiktningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresvärden kräver nu att mannen som hade kontrakt ytterligare någon månad ska betala 85 000 kronor för de skador han orsakat då det är hans ansvar att vårda lägenheten.

Annons

Bland annat skriver hyresvärden i ett mail till mannen att golv och nederdelen av väggarna måste rivas i hallen, köket och vardagsrummet.

Mannen har bestridit fakturan och hyresvärden har nu vänt sig till tingsrätten.

Annons
Läs ocksåVictorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!"
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.