Annons

Hyresgästen krävs på nästan hundra tusen kronor – stängde av elen i lägenheten

Svenljunga En hyresvärd i Svenljunga kräver en tidigare hyresgäst på 85 000 kronor efter att hen stängt av elen mitt i vintern, något som fått vattenledningarna att frysa och fuktskadat lägenheten.
Vattenskada
Foto: Halmstads tingsrätt
Dagarna innan jul så gick duschblandaren sönder i lägenheten och lägenheten fuktskadades.

Dagarna innan julafton upptäckte Svenljunga kommun en vattenläcka i en lägenhet som en man i 35-årsåldern hyrt de två senaste månaderna.

Personal från kommunen gick in i lägenheten som då var kall i och med att elen var avstängd. I och med att det då var minusgrader så hade bland annat duschblandaren frusit och vatten sprutade ut i lägenheten, enligt fuktteknikerns ritning så fanns det vatten i lägenhetens alla rum vid besiktningen.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Hyresvärden kräver nu att mannen som hade kontrakt ytterligare någon månad ska betala 85 000 kronor för de skador han orsakat då det är hans ansvar att vårda lägenheten.

Annons

Bland annat skriver hyresvärden i ett mail till mannen att golv och nederdelen av väggarna måste rivas i hallen, köket och vardagsrummet.

Mannen har bestridit fakturan och hyresvärden har nu vänt sig till tingsrätten.

Annons
Läs ocksåStorsatsning på kameror i bostadskvarter – polisens vapen mot gängkriminalitetEn polisklädd man, sedd lite underifrån, gestikulerar medan han talar. Bilden är tagen utomhus framför ett flerbostadshus. Uppe i ena hörnet syns en av polisens bevakningskameror.
Läs också Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars” Hyresvärden betalade inte elräkningar – Gabriel fick duscha i kallvatten Kvinna satt i fängelse och lät sin mamma bo i lägenheten – förlorar kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.