Annons

Nu är föreningen på plats

Kiruna Hyresgästföreningen öppnade nytt kontor i Kiruna. En premiär som blev välbesökt. Och visade att satsningen är välbehövd.
Foto: Birgitta Klingstedt Gustafsson
, , ,

Kiruna är inte som andra städer. Stora delar av staden ska flyttas eller rivas och ett nytt Kiruna ska växa fram. Det berör inte minst hyresgästerna vars hus ska rivas.

– Det känns väldigt viktigt att vi som organisation finns på plats för att tillgodose våra medlemmars och andra hyresgästers intressen gällande stadsflytten, säger Lillemor Göranson, regionordförande för Hyresgästföreningen Region Norrland.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Därför har Hyresgästföreningen satsat på en ökad närvaro i Kiruna. Ett person har anställts och i går, torsdag, öppnade föreningen ett kontor på Bergmästargatan. Både privatpersoner och politiker kom för att prata bostad med bland andra Nicklas Emmoth, ordförande för Hyresgästföreningen i Kiruna:

Annons

– Det kom riktigt många och vi fick positivt bemötande. Det märktes att behovet av att vi finns här nu, är stort. Det var något vi hörde från flera, säger Nicklas Emmoth.

– Vi märker också att vår ökade aktivitet i Malmfälten ger en positiv medlemsutveckling.

Annons
Läs ocksåKatastroffilmen skrämmer inte Kirunaborna: "Vi lever med en oro, men inte för att ramla ner i nåt hål"
Läs också Topbostäders vd får sparken – efter kommunens utredning om kränkningar Pitebo får chockhöja hyran efter segdragen tvist - men hyresgästerna ger inte upp Roy flyttade men hyresavierna fortsatte komma - hamnade till slut hos Kronofogden: "Helt hjälplös" Luleå lider av växtvärk när näringslivet växer kraftigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.