Annons

Ny chans att prova på i Norrköping i sommar

Norrköping I fjol tillbringade 150 ungdomar en vecka av sommarlovet på Bråvalla, där Hyresbostäder och idrottsföreningar ordnade aktiviteter. I år får de en ny chans.

Prova på-veckan har blivit en årlig tradition. Daglägret vänder sig till barn i åldrarna nio till tolv år och hålls under en vecka i augusti.

– Vi gör det egentligen av flera skäl. Dels så är det sätt att hjälpa barn som inte har någon kontakt med föreningslivet att få det. Det handlar också om att erbjuda vettig sysselsättning till barn under en vecka då många föräldrar har börjat jobba efter semestern men skolan inte hunnit komma i gång än, säger Hyresbostäders marknadschef Lars Löfgren.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresbostäder arrangerar daglägret i samarbete med Östergötlands idrottsförbund. Barn som bor i bolagets lägenheter deltar gratis och arrangörerna ordnar också med busstransport från de större bostadsområdena i Norrköping, för att alla som vill ska kunna vara med.

Åtminstone i mån av plats. I fjol tvingades man för första gången säga nej till en del ungdomar då de 150 platserna blev fullbokade. Någon utökning är inte aktuell. Även om det finns gott om utrymme på det gamla militärområdet F13, där daglägret hålls, så tycker arrangörerna att det är viktigt att deltagarantalet är hanterbart.

Annons

Många av de äldre ungdomar och vuxna som hjälper till som funktionärer ställer upp ideellt och de flesta kommer från olika idrottsföreningar.

Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna"Två män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.

Årets program innehåller flera återkommande aktiviteter, som basket och cirkusskola, men också en del nyheter.

– Innebandy och brottning är nytt för i år, berättar Hyresbostäders projektledare Jenny Perérs.

Det kommer också finnas möjlighet att testa träningsformen parkour, som går ut på att ta sig över och förbi olika slags hinder i omgivningen, som bänkar och staket.

Annons
Läs ocksåNorrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över"Hyresgäst och Hyresbostäder i Norrköping

Prova på-veckan invigs den 6 augusti och får i år OS-tema, eftersom OS i London pågår samtidigt.

– Alla detaljer är inte klara ännu, men någon slags OS-koppling ska vi ha, säger Jenny Perérs.

Läs också Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.