Annons

Ny förbundsstyrelse är vald

Nyheter Hyresgästföreningen får en ny ledamot i förbundsstyrelsen. Författaren och debattören America Vera Zavala var nominerad som ersättare men blev utan plats.​
Det är inga dramatiska förändringar som sker efter valet till ny förbundsstyrelse i Hyresgästföreningen.
Bara en ordinarie ledamot byts ut samtidigt som tre nya ersättare väljs in.
Ny ordinarie ledamot blir Anders Löfgren på bekostnad av Yvonne Andersson och nya ersättare blir just Yvonne Andersson tillsammans med Vendela Tengroth Lamm samt Erik Normark.
Författaren och debattören America Vera Zavala var nominerad som ersättare men lyckades inte få i hop tillräckligt många röster.
Förbundsordförande Barbro Engman omvaldes med ett rungande ja för en ny period på fyra år.
Stämman gick därmed helt på valberedningens linje.
 
På förbundsstämman år 2006 fick valberedningen kritik för att den föreslog för många ”gamla gubbar och gummor”. Ett resultat var att Jacob Witzell, då 25 år, valdes in i förbundsstyrelsen, trots att han just hade blivit medlem i Hyresgästföreningen.
Även på årets stämma fördes det fram kritik mot valberedningen.
Blott 20 procent av de nominerade ledamöterna i förbundsstyrelsen, ordförande Barbro Engman undantagen, var kvinnor. Det irriterade Sara Svensson, ombud från södra Skåne.
– En majoritet av medlemmarna är kvinnor och det borde synas i förbundsstyrelsen. En representation på tjugo procent är bedrövligt, sade hon.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.