HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny förbundsstyrelse är vald

Nyheter Hyresgästföreningen får en ny ledamot i förbundsstyrelsen. Författaren och debattören America Vera Zavala var nominerad som ersättare men blev utan plats.​
Det är inga dramatiska förändringar som sker efter valet till ny förbundsstyrelse i Hyresgästföreningen.
Bara en ordinarie ledamot byts ut samtidigt som tre nya ersättare väljs in.
Ny ordinarie ledamot blir Anders Löfgren på bekostnad av Yvonne Andersson och nya ersättare blir just Yvonne Andersson tillsammans med Vendela Tengroth Lamm samt Erik Normark.
Författaren och debattören America Vera Zavala var nominerad som ersättare men lyckades inte få i hop tillräckligt många röster.
Förbundsordförande Barbro Engman omvaldes med ett rungande ja för en ny period på fyra år.
Stämman gick därmed helt på valberedningens linje.
 
På förbundsstämman år 2006 fick valberedningen kritik för att den föreslog för många ”gamla gubbar och gummor”. Ett resultat var att Jacob Witzell, då 25 år, valdes in i förbundsstyrelsen, trots att han just hade blivit medlem i Hyresgästföreningen.
Även på årets stämma fördes det fram kritik mot valberedningen.
Blott 20 procent av de nominerade ledamöterna i förbundsstyrelsen, ordförande Barbro Engman undantagen, var kvinnor. Det irriterade Sara Svensson, ombud från södra Skåne.
– En majoritet av medlemmarna är kvinnor och det borde synas i förbundsstyrelsen. En representation på tjugo procent är bedrövligt, sade hon.

Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.