Annons

Ny teknik ska hjälpa äldre

Nyheter Ny teknik ska göra det lättare för äldre att bo kvar i det egna hemmet. Det hoppas regeringen som nu satsar 66 miljoner kronor för att utveckla särskilt anpassade hjälpmedel.​
Folkhälsominister Maria Larsson presenterade regeringens nya satsning ”Teknik för äldre” vid en presskonferens i Malmö på måndagen. 66 miljoner kronor ges till Hjälpmedelsinstitutet de kommande tre åren för att samordna projektet, ett projekt som ska ta fram ny teknik för att tillgodose äldre personers behov av hjälpmedel och tjänster.
– När man börjar komma upp i åren är det lätt att glömma saker, att ramla när man ska förflytta sig eller att ha problem med att använda telefon, TV och annan elektronik. Men ny teknik finns som underlättar vardagen också om man bor kvar i egna hemmet, säger Maria Larsson i ett pressmeddelande.
 
Exempel på produkter som regeringen efterlyser är bland annat anpassad utrustning för telefon och tv, samt ett ökat utbud av mobila tjänster för varor och service.
Regeringen vill även se ny teknik som underlättar för anhöriga, till exempel lättmanövrerade personlyftar och mobiltelefoner med larmfunktion.
Satsningen pågår till och med 2009.
 
 

Annons
Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Grannar betalar olika mycket för likadana lägenheter - nu ska Nässjös äldrehyror ses över Kooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och risker Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Hyresjuristens råd: Gör så här om du betalar för hög hyra Kommunen vägrar sänka Helges hyra – betalar en tusenlapp mer än grannen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.