HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Nya Byn blir KrylBostäder

Avesta Nya Byn Krylbo AB heter numera KrylBostäder AB. Det står klart sedan Bolagsverket gjort en omprövning av sitt tidigare beslut.

Bolagsverket sa nej till Nya Byns första ansökan om att få heta Krylbostäder då de ansåg att namnet var för lika det redan existerande företagsnamnet Krylbohem. Men Nya Byn överklagade och fick rätt.

– Ja, de överklagade och vi gjorde en omprövning. När de dessutom lade till ett stort B så det nya namnet blir KrylBostäder så sa vi ja till det, säger handläggare Annette Hallstensson på Bolagsverket.

Läs ocksåVill ha fond för fattiga hyresgäster – nobbas av ministern: "Kostnadskris"Marie Linder, förbundsordförande på Hyresgästföreningen, vill se en fond för hyresgäster med ekonomiska problem. Bostadsminister Andreas Carlson (KD) anser att man redan gör mycket för personer med ekonomiska problem.

Nya Bynskyltarna på kontoret på Mejerigatan är redan nedtagna. Nu har KrylBostäder två veckor på sig att skylta om kontoret, fastigheterna och sina fordon med mera enligt den överenskommelse företaget gjort med kommunala Gamla Byn. Läs mer här.

Annons

Uppfyller inte KrylBostäder det åtagandet blir de skyldiga Gamla Byn ytterligare 10 miljoner kronor förutom den halva miljon de ska betala i skadestånd för den tidigare namntvisten med Gamla Byn.

 

Annons
Läs ocksåFastighetskung stäms på 300 000 för tvivelaktiga aktieaffärerEn man i 50-årsåldern sittandes i en soffa.

 

Läs också ”Paketering” gav Roslagsbostäder ett skatteklipp på sju miljoner kronor Förslaget om att stoppa skatteplanering försvann Höga räntor går ut över hyresgäster: "Vi behöver en diskussion om detta"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.