Annons

Nygammal regionchef tar över i Stockholm

Stockholm Arne Nilsson, 60, tar över som regionchef på Hyresgästföreningen i Stockholm. Han efterträder Göran Hellberg som efter sex år avgår med omedelbar verkan.

Arne Nilsson kommer tillbaka som tillförordnad chef för Hyresgästföreningen i Stockholm. Han hade samma tjänst innan Göran Hellberg rekryterades för sex år sedan. Arne har varit chef på flera orter inom Hyresgästföreningen, senast i den region som omfattar Borås, Älvsborg och Skaraborg. Han avgick med avtalspension under hösten men har kvar vissa uppdrag i Hyresgästföreningen.

– Jag vill rikta ett varmt tack till Göran för hans insatser. Det finns mycket kompetens i regionen, det uppskattade vi särskilt när vi ordnade förbundsstämma här i somras, säger Jan Johnsson, förbundschef i Hyresgästföreningen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Göran Hellberg förklarar att han bland annat slutar för att han och delar av organisationen har olika åsikter om hur arbetet mellan förtroendevalda och tjänstemän ska fördelas.

Annons

– Det är för mycket som är centraliserat tycker jag, de förtroendevaldas inflytande borde förtydligas. Jag kände också att det var dags att gå vidare och prova något nytt. Vad jag ska göra kan jag inte säga, säger han.

Jan Johnsson vill inte kommentera vad det kostar att avsluta anställningen för en regionchef. En rekrytering av ny regionchef startar nu, med sikte att ha en ny person på plats om ungefär ett år.

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.