Annons

Östhammarshems hyresgäster betalar mest i Mälardalen

Södermanland Taxorna och kostnaderna för sophantering skiljer stort mellan kommun och kommun. Dyrast i Mälardalen är sophanteringen för hyresgäster hos Östhammarshem.

Hem & Hyras kartläggning av hur mycket av din hyra som går till sophanteringen visar att det skiljer stort mellan de kommunala bostadsbolagen i Mälardalen.

Mest betalar hyresgästerna hos Östhammarshem i Uppsala län: 86 kronor av månadshyran gäller sophanteringen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Minst per månad betalar hyresgästerna i Gnestahem: 32 kronor.

Annons

Hem & Hyra har utgått från siffrorna ur Nils Holgersson-rapporten 2012, en rapport som berättar om hur stora avgifterna för el, vatten och sophantering är runt om i Sverige.

För att räkna ut hur mycket av din hyra som går till sophanterigen har vi delat kommuntaxan med Sabo:s statistik över kommunala bolags kvadratmeterhyra 2012 – räknat i på en lägenhet om 67 kvadratmeter.

Annons
Läs ocksåCharlotte sa åt sin granne att sopsortera – blev slagen med en kvastEn kvinna som står i ett soprum och tittar på en sopkvast som hon håller i.

För att se vad både taxor (som gäller även den som hyr privat) och månadskostnader hos kommunala bostadsbolag är se Hem & Hyras karta.

Läs också Slängde fyra sopsäckar i fel tunna – kan vräkas efter slarvet Ny lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar Sopkameror halverar stöket – ändå nödlösning: ”Ger en konstig känsla hos många” Värden rotade igenom Emmas sopor – skickade faktura på tusen kronor: ”Helt absurt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.