Annons

Östhammarshems hyresgäster betalar mest i Mälardalen

Södermanland Taxorna och kostnaderna för sophantering skiljer stort mellan kommun och kommun. Dyrast i Mälardalen är sophanteringen för hyresgäster hos Östhammarshem.

Hem & Hyras kartläggning av hur mycket av din hyra som går till sophanteringen visar att det skiljer stort mellan de kommunala bostadsbolagen i Mälardalen.

Mest betalar hyresgästerna hos Östhammarshem i Uppsala län: 86 kronor av månadshyran gäller sophanteringen.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Minst per månad betalar hyresgästerna i Gnestahem: 32 kronor.

Annons

Hem & Hyra har utgått från siffrorna ur Nils Holgersson-rapporten 2012, en rapport som berättar om hur stora avgifterna för el, vatten och sophantering är runt om i Sverige.

För att räkna ut hur mycket av din hyra som går till sophanterigen har vi delat kommuntaxan med Sabo:s statistik över kommunala bolags kvadratmeterhyra 2012 – räknat i på en lägenhet om 67 kvadratmeter.

Annons
Läs ocksåNy lag om sortering av matavfall – de kraven ställs på hyresgäster och hyresvärdar

För att se vad både taxor (som gäller även den som hyr privat) och månadskostnader hos kommunala bostadsbolag är se Hem & Hyras karta.

Läs också Sopkameror halverar stöket – ändå nödlösning: ”Ger en konstig känsla hos många” Värden rotade igenom Emmas sopor – skickade faktura på tusen kronor: ”Helt absurt” Sopböter – då behöver du inte betala: ”Det är en sorts skrämseltaktik” Så många slarvar med soporna – och så kan det straffa sig

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.