HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Överklagar flyttbeslut – trots hyresslarv

Malmö Tre minderåriga barn och en hjärtopererad make räcker inte som skäl för att få bo kvar om man slarvar med hyran. De menade hyresnämnden som beslutade att hyresgästen ska flytta.

Hyresgästen har haft försörjningsstöd i flera år vilket är ett skäl till alla hyresförseningar. Det förklarade hyresgästen när hon mötte sin hyresvärd i hyresnämnden. Hyresvärden hade fått nog av de återkommande förseningarna och ville att barnfamiljen skulle flytta. Hyresnämnden höll med och beslöt i höstas att familjen skulle flytta senast i februari i år.

Men hyresgästen har överklagat till Svea hovrätt. Hon menar att hänsyn borde tas till att hon har tre minderåriga barn och en nyligen hjärtopererad make. Dessutom har hon fått ett fast arbete sedan några några månader och har betalat hyran i tid sedan dess.

Läs ocksåLämnade landet - riskerar sitt hyreskontrakt
Läs också Juristkritik mot mängden ärenden i hyresnämnderna Anklagas för att bo i villa – sägs upp från lägenhet Här tvingas hyresgäster överklaga Får bo kvar trots tio personer i en tvåa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.