Annons

Övikshem AB är bäst – Lulebo AB är sämst

Örnsköldsvik Det kommunala bostadsbolaget Övikshem fullföljde endast två vräkningar under 2007 och det är fyra färre än de gjorde 2006. Gösta Nordin på Övikshem tror att detta beror på det goda samarbetet de har med socialtjänsten.​
– Ja, vi på Övikshem har jobbat tillsammans med socialtjänsten i många år. Vi har på ett bra sätt lyckats få ner antalet vräkningar eftersom vi snabbt tillsammans tar itu med eventuella problem, säger Gösta Nordin som jobbar på Övikshems ekonomiavdelning.
I den rundringning som Hem & Hyra gjorde till tio av Norrlands kommunala bostadsbolag visade det sig att endast två av de tio tillfrågade bolagen hade färre verkställda vräkningar 2007 jämfört med 2006.
 
Bland de tillfrågade bostadsbolagen toppar Lulebo listan med flest verkställda vräkningar, 33 stycken, under 2007.
Birgitta Wäppling på Lulebo anser inte att siffrorna är så markant stora utifrån antalet lägenheter som de har.
– Jag kan inte se att vi är hårdare i reglerna än något annat bolag. Vi följer hyreslagen och jobbar alltid utifrån den. Vid alla avhysningar skickar vi alltid en kopia på beslutet till socialen här i Luleå och då får de ta vid, säger Birgitta Wäppling.
Enligt Kronofogdemyndigheten så har antalet verkställda vräkningar minskat under 2007 med 16 procent i hela Sverige. Anledningen till att det har minskar tror de har att göra med det goda samarbetet mellan kommunernas socialförvaltningar och hyresvärdar.
 

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Hyresgästen "stoppade huvudet i sanden" - är skyldig värden över 100 000 kronor Hos kommunala Förbo blir du spärrad för dåliga referenser – i tio år: ”Inte proportionerligt” Peter fick en psykos – spärrad i tio år från att söka lägenheter i fyra kommuner Kvinna hittades inlåst i förråd – nu vräks en man i huset Flera års slarv med hyran och varningar om uppsägning – så räddades ändå kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.