Annons

Ovisst om Rivellas fastigheter

Avesta ​Från och med 1 juli upphör tvångsförvaltningen av fastigheterna i Krylbo och Karlbo som numera ägs av företaget Rivella Fastigheter AB. Framtiden för hyresgästerna är mycket oviss och Hyresgästföreningens jurister utreder vad man kan göra.

​De 700 lägenheterna i Avesta kommun har tvångsförvaltats av det kommunala bostadsföretaget Gamla Byn i två år.
Företaget har åtgärdat de värsta bristerna i de många nedslitna fastigheterna men nu ska snart ägarna, Rivella Fastigheter AB, som upprepade gånger överklagat tvångsförvaltningen, ta över.

Rivella Fastigheter AB är relativt nybildat och ägaren Sten-Gunnar Eklöv har tidigare figurerat som talesman för det danskägda företaget Dalstjärnan, som han och Rivella Fastigheter AB köpte fastigheterna av.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgäster som hört av till Hem & Hyra uttrycker oro för framtiden och menar att det bästa vore om Avesta kommun genom sitt bostadsbolag Gamla Byn köpte fastigheterna i Krylbo och Karlbo.

Annons

Hyresgästföreningens jurister ska nu undersöka om det går att ansöka om fortsatt tvångsförvaltning. Samtidigt ska de också studera den nya ägaren och försöka bilda sig en uppfattning om han kan klara av att förvalta fastigheterna på ett bra sätt.

I samband med att Rivella Fastigheter AB i vintras köpte fastigheterna av Dalstjärnan sade förhandlare Marcus Kjellin på Hyresgästföreningen i Borlänge att han ställde sig frågande till om Rivella Fastigheter AB verkligen  hade förutsättningar och möjligheter att göra ett bra jobb i Krylbo och Karlbo.

Annons
Läs ocksåBeslut om tvångsförvaltning – hyresgäster har flytt husetHuset kommer att omges av tvångsförvaltning.
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Nya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimpar Hovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.