HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ovisst om Rivellas fastigheter

Avesta ​Från och med 1 juli upphör tvångsförvaltningen av fastigheterna i Krylbo och Karlbo som numera ägs av företaget Rivella Fastigheter AB. Framtiden för hyresgästerna är mycket oviss och Hyresgästföreningens jurister utreder vad man kan göra.

​De 700 lägenheterna i Avesta kommun har tvångsförvaltats av det kommunala bostadsföretaget Gamla Byn i två år.
Företaget har åtgärdat de värsta bristerna i de många nedslitna fastigheterna men nu ska snart ägarna, Rivella Fastigheter AB, som upprepade gånger överklagat tvångsförvaltningen, ta över.

Rivella Fastigheter AB är relativt nybildat och ägaren Sten-Gunnar Eklöv har tidigare figurerat som talesman för det danskägda företaget Dalstjärnan, som han och Rivella Fastigheter AB köpte fastigheterna av.

Läs ocksåNya lagar 2022: Hyresvärdar kan tvingas sköta om sina hus, rökare kan få böta för fimparNya lagar 2022 gör det olagligt att fimpa på marken

Hyresgäster som hört av till Hem & Hyra uttrycker oro för framtiden och menar att det bästa vore om Avesta kommun genom sitt bostadsbolag Gamla Byn köpte fastigheterna i Krylbo och Karlbo.

Hyresgästföreningens jurister ska nu undersöka om det går att ansöka om fortsatt tvångsförvaltning. Samtidigt ska de också studera den nya ägaren och försöka bilda sig en uppfattning om han kan klara av att förvalta fastigheterna på ett bra sätt.

I samband med att Rivella Fastigheter AB i vintras köpte fastigheterna av Dalstjärnan sade förhandlare Marcus Kjellin på Hyresgästföreningen i Borlänge att han ställde sig frågande till om Rivella Fastigheter AB verkligen  hade förutsättningar och möjligheter att göra ett bra jobb i Krylbo och Karlbo.

Läs ocksåHovrätten slår fast: fortsatt tvångsförvaltning av skandalhus
Läs också Stal smink för 300 000 – nu tar han över tvångsförvaltat hus Hem & Hyra utser: Sveriges värsta värdar - skandalvärd i Mellansverige i topp Värst 2: Här är värden som drivit över 500 rättsprocesser

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.