HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Projekt ska skapa lugn på Nordost

​Fångarna på fortet, zooskola och Halloweenfest. Det är första stegen på vägen mot ett lugnare Nordost. I måndags startade projektet Framtid NordOst som under en tvåårsperiod ska motverka brottslighet i Gävlestadsdelen.

Under höstlovsveckan drog projektet i gång med en mängd aktiviteter som pingis, besök i Furuviksparken, gemensam städdag på Nordost och Halloweenfest. Projektet är ett samarbete mellan Gavlegårdarna, socialtjänsten, polisen, Hyresgästföreningen i Gävle och Gävles brottsförebyggande råd.
-Det känns som att vi har träffat rätt. 35-40 ungar kom på den första träffen. Det märks att de är sugna på det här, de vill att det ska hända något, säger Lars Gyllin, bostadskonsult på Gavlegårdarna.
Han påpekar att det är viktigt att inte bara komma åt kärnan i gänget som gjort sig skyldiga till bland annat rån och misshandel, utan även ”svansen”, de ungdomar som hakar på kärntruppen och befinner sig i riskzonen för kriminalitet. Det är dessa ungdomar man försöker nå med projektet, som är tänkt att ta fart på allvar efter nyår.
På agendan står bland annat föreläsningsserier för ungdomar och föräldrar, läxläsning och föräldrautbildning.
-Den handlar om hur det är att vara förälder i Sverige, många föräldrar på Nordost har ju sitt ursprung i andra kulturer. Bland annat får de lära sig vilka krav de kan ställa på sina barn och vad samhället ställer för krav på dem som föräldrar, säger Lars Gyllin.

Läs också Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Ingen prövning i Högsta domstolen – Maria får bo kvar i hotellhus

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.