Annons

Region Bäsk letar efter ny chef

Västra Götaland I dag börjar anställningsintervjuerna till jobbet som chef för Hyresgästföreningen region BohusÄlvsborg-Skaraborg.

38 har sökt jobbet, dessutom har ett antal personer blivit headhuntade av ett konsultföretag.

– Vi har en förhoppning om att ha klart med tillsättningen av ny regionchef innan semestrarna börjar, säger regionens personalchef Annbritt Kock.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Nuvarande regionchef Arne Nilsson planerar att gå i pension i månadsskiftet augusti/september. Han började sin bana inom Hyresgästföreningen 1980 som boinflytandeombudsman i dåvarande föreningen i Skaraborg, efter två år där blev han chef. Sedan dess har han varit chef i Dalarna, Stockholm och Göteborg. När föreningarna i Skaraborg, BohusÄlvsborg och Södra Älvsborg (Bäsk) slogs samman till en region för drygt elva år sedan blev han dess chef.

Han säger att han är nöjd över att lämna en region som surfar på framgångsvågen: medlemsantalet ökar, undersökningar bland medlemmar och anställda ger gott betyg och ekonomin är god.

Annons

– Det är med andra ord en bra tid att lämna över chefskapet. Vi har haft förmånen att ha bra anställda och mellanchefer som jag kan lita på. Detta bidrar i allra högsta grad till ett bra resultat, säger Arne Nilsson.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Roligaste minnet är det så kallade Dalaupproret. Tusen dalmasar gav sig i väg till Stockholm och lämnade över en budkavel med krav om bostadspolitiska åtgärder.

– Tusen personer marscherade från Sergels torg till Mynttorget, alla klädda i gamla kläder från Dalarna, säger Arne Nilsson.

Annons

När arbetslivet är slut kommer han att ägna sig åt motion, barnbarnen och förhoppningsvis ideell föreningsverksamhet av något slag.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Hyresgästföreningen region Bäsk har drygt 38 000 medlemmar, omfattar 39 kommuner och förhandlar hyror med 43 allmännyttiga hyresvärdar och åtskilliga privata hyresvärdar.

Läs också Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.