HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Regionråd blir regionchef

Norrbotten Norrbottens regionråd Maria Stenberg lämnar politiken till hösten. Nu är det klart att hon blir ny regionchef vid Hyresgästföreningen i Norrland.

Hyresgästföreningen i Norrland, Jämtland, Västernorrland, Västerbotten och Norrbotten, har de senaste åren haft regionchefen Henry Magnusson vid rodret. Nu har han dock valt att gå i pension. När det blev känt inleddes rekryteringen av hans efterträdare. Nu är det alltså klart att det blir regionrådet Maria Stenberg som kommer att ta över.
– Jag är väldigt glad över att få jobba med det här. Hela välfärden bygger på att alla ska ha en bra bostad som en har råd med. Det ska bli väldigt roligt att få jobba med det, säger 51-åriga Maria Stenberg.

Hon inledde sin yrkesbana som undersköterska, det var ett jobb hon uppskattade mycket och hon hann med 18 år innan politiken tog över. De senaste fyra åren har Maria Stenberg varit regionråd i Norrbotten, företrädande Socialdemokraterna. Innan det satt hon i riksdagen i 16 år, bland annat med tyngdpunkt på bostadspolitik.
– Nu är det dags att gå vidare och jag är väldigt sugen på att komma igång med det här intressanta och viktiga arbetet, säger Maria Stenberg.

Läs ocksåP-platsernas bredd passar en folkabubbla - men nu finns en halvmeter bredare bilar

En av de viktigaste frågorna hon ser i Norrland är bristen på helhetssyn i de norra länens utveckling. Regionerna vill växa och utvecklas, men tyngdpunkten ligger på företag och rekrytering till dessa.
– För lite diskussioner förs kring det absolut viktigaste om de norra länen ska kunna växa, säger Maria Stenberg och ställer en retorisk fråga:
– Var ska den nya arbetskraften bo? Fungerande bostadsförsörjning är viktig. Situationen för de som tvingas bort från sina lägenheter i Malmfälten är en annan fråga. En situation som regering och riksdag borde ha skött på ett mycket bättre sätt.

Du går direkt från folkvald och partipolitisk till en ledande position i Hyresgästföreningen. Kan inte det innebära problem?
– Nej, jag är färdig med partipolitiken och lämnar den bakom mig. Nu ska jag jobba med bostadspolitik i stället, säger Maria Stenberg.
– Däremot ser jag en styrka i att ha väldigt goda kontakter i alla partier i regionen. Det är ett nätverk jag ska vårda. Men partipolitiken är som sagt ett avklarat kapitel.

Hyresgästföreningen Norrlands regionordförande Lillemor Göranson är nöjd med rekryteringen och känner sig trygg inför framtiden:
– Den här rekryteringen känns helt rätt för oss, jag känner mig glad och förväntansfull att få börja samarbeta med Maria och jag är helt övertygad om att hon kommer att göra ett mycket bra jobb tillsammans med oss alla i vår region men också tillsammans med övriga landet.

Läs ocksåTusentals bilar skadas på parkeringar – hyresvärdar vill göra p-platser bredare

Även Förbundschefen Jonas Nygren är nöjd med rekryteringen:
– Hon har en gedigen bakgrund som riksdagsledamot och ledande företrädare för en förtroendemannaorganisation, vilket gör att vi känner oss mycket trygga med hennes kompetens och erfarenhet. Hon brinner dessutom för samhällsfrågor där bostäder är en viktig fråga, säger Jonas Nygren.
– Vi står i ett viktigt skede vad gäller bostadsbristen och bostadspolitiken, krafttag behövs göras framöver. Därför känns det extra kul att Maria med sina erfarenheter och kontakter blir en del av vårt team och arbete.
Maria Stenberg tillträder den nya tjänsten i september.

Läs också Ingemar möttes av mosad framskärm – fler skador när bilar växer ur p-platserna En månad efter dramatiska takraset kan Fredrik flytta hem igen De tvingades skriva sig på fel adress - Skatteverket går emot sina egna regler

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.