HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rekordbygge i Övre Vasastaden

Linköping Stångåstaden bygger 145 nya lägenheter i Övre Vasastaden i Linköping. Det ska vara bolagets största nybyggnadsavtal någonsin.
Foto: Aix Arkitekter AB
Så här planeras de nya husen se ut.

Det är kvarteret Alnen mellan Industrigatan och Slöjdgatan som ska bebyggas. Arbetet beräknas komma i gång i sommar och lägenheterna ska vara inflyttningsklara under 2017.

Förutom de 145 lägenheterna, med mellan ett och fem rum och kök, byggs lokaler på bottenvåningen för exempelvis butiks- och restaurangverksamhet.

Läs ocksåVem ska bo i höghuset i Mariestads nya lyxområde?Fredrik Marcusson från Hyresgästföreningen undrar vem som ska ha råd att bo i hyreshuset i Sjölyckan i Mariestad.

Avtalet med entreprenören NCC är Stångåstadens största hittills.

”Att skriva ett rekordstort avtal känns naturligtvis väldigt speciellt”, säger Stångåstadens fastighetschef Anders Stjärnberg i ett pressmeddelande.

Projektet beräknas kosta cirka 215 miljoner kronor.

Läs ocksåSmåstadsidyll med skamfilat rykte - nu fyller Skäggetorp 50En man och en kvinna i Skäggetorpscentrum.

Stångåstaden räknar med att börja bygga sammanlagt omkring 2 000 nya lägenheter de närmaste fyra åren.

Läs också Kämpade för nybygge på granntomten - nu jämnas hans eget hus med marken Skräddaren satsar på Muraren - "Vi bygger nytt för att våra lägenheter inte räcker till" Bygge på Vadholmen splittrar Munkbos styrelse

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.