Annons

Rekordyrkande prutades men hyrorna höjs i Svenljunga

Svenljunga Förra året slapp hyresgästerna hos Svenbo i Svenljunga hyreshöjningar. Som plåster på såren efter alla skandaler. Men 2020 ville bolaget kompensera och krävde 4,2 procents höjning. Bland de högsta i regionen. Nu är förhandlingarna klara och kravet prutades ner.
Foto: Karin Gistedt
Svenbos hyresgäster får hyreshöjningar från 1 april i år. Förra året blev det inga höjningar, efter alla skandaler i bolaget.

Hyresgästföreningens förhandlare, Stefan Lindborg, sa innan förhandlingarna att man inte kan komma i efterhand och hänvisa till att kostnaderna ökade 2019.

–  Inför förhandlingen hade Svenbo ett av regionens högsta yrkanden. Vi är nöjda med överenskommelsen och upplever att vi har fått förståelse för vårt argument om att fjolårets uteblivna höjning inte är ett argument för att höja i år, säger Stefan Lindborg.

ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär

Istället för de yrkade 4,2 procent får Svenbos hyresgäster en höjning med 2,35  från första april.

Annons

Stefan Lindborg menar att bolagets stora renoveringsbehov motiverar en så stor höjning av hyran.

– Bolaget har i förhandlingsöverenskommelsen bundit sig för att verka för att mer pengar kan gå till underhåll på bekostnad av dagens avkastningskrav. Det är bra för hyresgästerna.

Annons
Läs också"Företagskulturen i Svenbo var osund"
Läs också "Skamlig hantering av vd-frågan" - Avgående Svenbo-ordförande är djupt kritisk Högt hyreskrav från Svenbo Exklusiv intervju: Svenbo:s sparkade vd ger sin version Hotande hyresgäst blev uppsagd – gjorde huset strömlöst och utan värme

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.