Annons

Sista hyreshuset räddat i Röfors

Laxå ​Det sista hyreshuset i Röfors i Laxå kommun har räddats från rivning. Av en privat köpare. - Det är jättebra att huset får vara kvar, annars hade hela Röfors dött ut, säger hyresgästen Teija Kaan.

​Det har varit många turer kring hyreshuset på Blästervägen i Röfors. Först kom ett beslut om rivning i samband med att övriga sex hus revs. Sedan beslutade kommunen att huset skulle vara kvar.

Annons
– Men det har varit dyrt för oss förvaltningsmässigt. Även om det inte funnits något beslut om rivning hade det antagligen rivits inom några år. Därför är vi glada att en privat köpare ville ta över, säger Laxåhems vd Sören Skårsjö.
Köpare är Tobias Svensson från Hallsberg. Han äger sedan tidigare sex lägenheter i Hjortkvarn och har som affärsidé att köpa upp mindre fastigheter på landet.
– Det är ett annat ha fastigheter på landet än i stan för där får man en annan kontakt med folk. Jag tycker om själva fastighetsskötseln och det sociala i att vara hyresvärd, säger han.
1, 2 miljoner kronor fick Tobias Svensson ge för fastigheten som rymmer 17 lägenheter. Nu planerar han att renovera huset som är eftersatt.
– Renovering av vatten, avlopp och ett nytt värmesystem delar första plats i prioritering. Det är inte billigt men något som behöver göras både för min och hyresgästernas skull.
Hyresgästen Teija Kaan har bott i Röfors i hela sitt liv och är väldigt nöjd med försäljningen.
– Det har varit jobbigt att se när de andra husen revs och sorgligt att folk flyttade från orten. Därför är det bra att det får vara kvar, för nu slipper vi att flytta, säger hon

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Hyr för en spänn – ett erbjudande som inte gick hem: "Stolt att vi försökte" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Efter sprängdåd: Fler termosbomber tillverkades och gömdes i källarförråd Lennart är ensam kvar i hyreshuset som ska rivas men vägrar att flytta Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.