Annons

Skadeståndsdom överklagas till hovrätten

Tobo Före jul förlorade den tidigare fastighetsägaren Johan Stendahl ett skadeståndsmål mot Hyresgästföreningen. Nu överklagar han domen till hovrätten.

Johan Stendahl, tidigare fastighetsägare i Tobo och en gång utsedd till en av Sveriges värsta hyresvärdar, stämde i fjol Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle på 22,4 miljoner kronor. Anledningen var att han tyckte det var Hyresgästföreningens fel att hans bolag Toboholms fastigheter blev satt tvångsförvaltning och därefter gick i konkurs.

I domen, som kom den 23 december i fjol, friade Uppsala tingsrätt Hyresgästföreningen från alla anklagelser. I stället måste Toboholms fastigheter i konkurs, som har Johan Stendahl som ställföreträdare, betala Hyresgästföreningens rättegångskostnader.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Men än är inte sista ordet sagt. Johan Stendahl har nu överklagat domen till Svea hovrätt. I överklagandet åberopas samma bevisning som i tingsrätten. Hovrätten har gett ärendet prövningstillstånd.
När huvudförhandlingarna inleds i hovrätten är inte bestämt än.

Annons
Läs också Värd tog ut halv miljon i överhyra – hyresgästen Lars: "Dålig stil" Åkte till Gambia och blev sen med hyror – därför får hyresgästen ändå bo kvar Hovrättens dom slår fast: Matos inte okej – ska inte behöva öppna fönstret vid matlagning Stopp i toan inte värdens fel: ”hyresgästen använder för mycket papper” Hyresvärden monterade bort dörrbromsen – Marianne, 88, föll och skadades allvarligt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.