Annons

Drogpåverkad bröt sig in i hyreshus – trodde sig vara jagad av vildsvin

Vetlanda 19-åringen hävdar att han blev jagad av 300 vildsvin genom Vetlanda. Nu döms han för skadegörelsen när han mitt i natten bröt sig in i ett hyreshus och väckte de boende.
Foto: TT
19-åring hävdar att han blev jagad av 300 vildsvin.

I juni förra året väcktes hyresgästerna vid tretiden på natten i ett mindre hyreshus i centrala Vetlanda. Två män hade brutit sig in i trapphuset, krossade fönster och slog på lägenhetsdörrar och skrek. En brandsläckare kastades även ut genom ytterdörren.

En av de boende berättar att hon blev så pass rädd att hon sökte skydd i en garderob. När polisen kom till huset hade en av männen flytt från platsen medan den andre kunde gripas, en 19-åring från Söderköping. Mannen hävdar att han varit i en nödsituation och att detta var orsaken till skadegörelsen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Tidigare hade 19-åringen och hans kompis rymt från ett behandlingshem och under kvällen hade de i ett skogsparti utanför Vetlanda träffat på en större mängd vildsvin. 19-åringen hävdar att de jagats av 300 vildsvin in mot centrum och att djuren haft gröna ögon och bland annat hållit fast och attackerat en cyklist.

Annons

För att söka skydd ska de brutit sig in i trapphuset och försökt kalla på hjälp. Han ska upprepade gånger ringt polisen under natten om de påstådda vildsvinen som ska ha gömt sig bakom buskar. 19-åringen förnekar brott och menar att skadegörelsen var självförsvar.

Men tingsrätten i Eksjö anser att berättelsen om vildsvinen är helt osannolik och att 19-åringen, som vid tillfället varit amfetaminpåverkad, kan ha varit i någon form av drogpsykos. Mannen döms därför för skadegörelse och två fall av ringa narkotikabrott.

Annons
Läs ocksåHotande hyresgäst blev uppsagd – gjorde huset strömlöst och utan värmeEn delad bild. El del visar ett proppskåp av äldre modell med keramiksäkringar. En del visar utdrag ur ett polisförhör med texten "Du ska dö". En del visar en rättssal. En del visar siluetten av en kvinna.

Straffet bestäms till vård för missbruk då han var 18 år gammal vid händelsen. Han ska även betala cirka 40 000 kronor för skadorna som uppstod i hyreshuset.

Läs också Fängelsestraff för trasig ruta – kastade blomkrukor mot låst port: "Jag vart förbannad" Man gick bärsärk i sin lägenhet - "Det var polisen som gjorde det" Slog sönder sin lägenhet - Orsakade vattenskada för en miljon Anders fick nota på 12 000 kronor för repor i hissen: "Det är i alla fall mindre än 65 000"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.