Annons

Solatum höjer hyran

Sollefteå Bostadsbolaget Solatum i Sollefteå och Hyresgästföreningen Region Norrland har förhandlat klart. Hyran höjs med 1,69 procent vid årsskiftet.

Kravet från Solatum innan förhandlingsstarten var en hyreshöjning på 2,3 procent.

Resultatet blev istället en relativt sett låg höjning på 1,69 procent. För en hyresgäst med en hyra på 4 000 kronor innebär det 68 kronor mer i månadshyra.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Conny Säker på Hyresgästföreningen Region Norrland, som skött förhandlingarna, är nöjd med överenskommelsen.

Annons

–Det är inte ett bolag som samlar pengar på hög. De behöver höja hyran för att täcka kostnadsökningar och löpande underhåll, säger han.

Säker har även hand om hyresförhandlingarna för privata fastighetsägaren SEM Systems som bland annat är ägare till bostadskvarteret Tjärnen i Sollefteå. Men förhandlingarna går trögt och man har inte lyckats komma överens om en höjning som känns rimlig för båda parter. Hyrorna har inte höjts på flera år och nuvarande ägarna, som tog över området i fjol, vill få till en justering som motsvarar dagens hyresnivåer.

Annons
Läs ocksåChocken: Hyran "höjdes" med 62 procentMontage av papper och porträttbild på en man i övre medelåldern.

Förhandlingarna fortgår och förhoppningen är att nå en överenskommelse i januari 2013.

Läs också Värden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur" Så blir din hyra i Kalmar län 2024 Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.