HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Solatum höjer hyran

Sollefteå Bostadsbolaget Solatum i Sollefteå och Hyresgästföreningen Region Norrland har förhandlat klart. Hyran höjs med 1,69 procent vid årsskiftet.

Kravet från Solatum innan förhandlingsstarten var en hyreshöjning på 2,3 procent.

Resultatet blev istället en relativt sett låg höjning på 1,69 procent. För en hyresgäst med en hyra på 4 000 kronor innebär det 68 kronor mer i månadshyra.

Läs ocksåSå mycket höjs hyran i Stockholm 2023 – se hela listanpengar

Conny Säker på Hyresgästföreningen Region Norrland, som skött förhandlingarna, är nöjd med överenskommelsen.

Annons

–Det är inte ett bolag som samlar pengar på hög. De behöver höja hyran för att täcka kostnadsökningar och löpande underhåll, säger han.

Säker har även hand om hyresförhandlingarna för privata fastighetsägaren SEM Systems som bland annat är ägare till bostadskvarteret Tjärnen i Sollefteå. Men förhandlingarna går trögt och man har inte lyckats komma överens om en höjning som känns rimlig för båda parter. Hyrorna har inte höjts på flera år och nuvarande ägarna, som tog över området i fjol, vill få till en justering som motsvarar dagens hyresnivåer.

Annons
Läs ocksåHögre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar"Inflationen ökar och matpriserna går upp. Nu vill många byta till billigare hyresrätter.

Förhandlingarna fortgår och förhoppningen är att nå en överenskommelse i januari 2013.

Läs också Gaskrisen: Eva hotas av sexdubblad värmekostnad – ”Vet inte hur jag ska ha råd” 1 700 kronor i böter – för kvarglömd tvätt Så mycket höjs hyran i Stockholm 2022 – se hela listan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.