Annons

Solatum vill ha mer i hyra

Sollefteå Solatum Hus & Hem AB har meddelat Hyresgästföreningen att de vill förhandla om en höjning av hyran till nästa år.

De kommunala bostadshyrorna förhandlas alltid med Hyresgästföreningen. När en allmännytta vill höja hyran kontaktar de föreningen och talar om att de vill höja med en föreslagen procentsats eller antal kronor. Det heter att bostadsbolaget påkallar en förhandling och yrkar på en höjning av hyran.

Solatum har nu yrkat om att höja hyran med 2,3 procent från och med 1 januari 2016.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningen kommer nu granska varje post i budgeten och kontrollera företagets bokslut för tidigare år.

Annons

Hyresgästföreningen förhandlar hyran för alla hyresgäster vid förhandlingen, även de som inte är medlemmar. Förhandlaren tar därför upp frågor som rör alla hyresgäster i fastigheten, som till exempel standard, fastighetsskötsel och tvättstugan.

De frågor som rör enskilda medlemmar, som till exempel skador och eftersatt underhåll i lägenheten, behandlas som enskilda ärenden. Då ska medlemmen kontakta rådgivningen på Hyresgästföreningen.

Annons
Läs ocksåChocken: Hyran "höjdes" med 62 procentMontage av papper och porträttbild på en man i övre medelåldern.

De hyresgäster som har information eller synpunkter som man tror kan vara viktig för förhandlingen med Solatum, kan kontakta förhandlare Conny Säker eller förhandlingsassistent Linda Käck på Hyresgästföreningen.

Fakta: Tidigare hyreshöjningar

Solatums genomsnittliga höjningar vid årsskiften

2015: 1,4 %

2014: 1,29 % (1 mars)

2013: 1,69 %

2012: 1,69 %

2011: 2,59 %

2010: 0,98 %

Läs också Värden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur" Så blir din hyra i Kalmar län 2024 Ville förhandla hyran själv – blev skyldig 146 000 kronor Efter höga hyresyrkandet från Uppsalahem: ”Många har tunna plånböcker nu”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.