HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Solatum vill ha mer i hyra

Sollefteå Solatum Hus & Hem AB har meddelat Hyresgästföreningen att de vill förhandla om en höjning av hyran till nästa år.

De kommunala bostadshyrorna förhandlas alltid med Hyresgästföreningen. När en allmännytta vill höja hyran kontaktar de föreningen och talar om att de vill höja med en föreslagen procentsats eller antal kronor. Det heter att bostadsbolaget påkallar en förhandling och yrkar på en höjning av hyran.

Solatum har nu yrkat om att höja hyran med 2,3 procent från och med 1 januari 2016.

Läs ocksåHögre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar"Inflationen ökar och matpriserna går upp. Nu vill många byta till billigare hyresrätter.

Hyresgästföreningen kommer nu granska varje post i budgeten och kontrollera företagets bokslut för tidigare år.

Hyresgästföreningen förhandlar hyran för alla hyresgäster vid förhandlingen, även de som inte är medlemmar. Förhandlaren tar därför upp frågor som rör alla hyresgäster i fastigheten, som till exempel standard, fastighetsskötsel och tvättstugan.

De frågor som rör enskilda medlemmar, som till exempel skador och eftersatt underhåll i lägenheten, behandlas som enskilda ärenden. Då ska medlemmen kontakta rådgivningen på Hyresgästföreningen.

Läs ocksåGaskrisen: Eva hotas av sexdubblad värmekostnad – ”Vet inte hur jag ska ha råd”Eva Arfvidsson, Vellinge, hyresgäst, biogas, gas, vellingebostäder

De hyresgäster som har information eller synpunkter som man tror kan vara viktig för förhandlingen med Solatum, kan kontakta förhandlare Conny Säker eller förhandlingsassistent Linda Käck på Hyresgästföreningen.

Fakta: Tidigare hyreshöjningar

Solatums genomsnittliga höjningar vid årsskiften

2015: 1,4 %

2014: 1,29 % (1 mars)

2013: 1,69 %

2012: 1,69 %

2011: 2,59 %

2010: 0,98 %

Läs också 1 700 kronor i böter – för kvarglömd tvätt Så mycket höjs hyran i Stockholm 2022 – se hela listan Hyresgästföreningen avslog Michels överklagan – stängs av efter lokalt engagemang

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.