Annons

Stendörren lovar förbättringar i Visättra

Huddinge Nyligen köpte Broadgate & Stendörren Alloktons lägenheter i Visättra. Nu lovar vd Knut Pousette förbättringar i lägenheterna och av den kritiserade gården.

– Vi har börjat med att göra i ordning läckande tak och vattenskador i badrum. Nu sker en inventering av området och sedan ska vi sätta oss ner med Hyresgästföreningen och ta en diskussion om vad som ska göras. Men vi gör iordning fastigheten inifrån och ut, säger Knut Pousette, vd på Broadgate & Stendörren som köpte de 573 lägenheterna i Visättra första december.

En av sakerna som ska prioriteras är innergården. De förra ägarna kritiserades för att de inte planterade blommor på gården och lade plastgräs istället för vanligt gräs med argumentet att en gräsmatta kan leda till vattenskador på det underliggande garaget.
– Vi har planterat blommor men kommer att göra i ordning gården ännu mer, den är lite kall idag. Hyresgästerna kommer att bjudas in till en diskussion om vad som ska göras, säger Knut Pousette.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Broadgate & Stendörren äger 3 500 lägenheter i Stockholmsområdet, bland annat Kista, Tensta och Flemingsberg. Affärsidén är att köpa fastigheter som har ett eftersatt underhåll och höja värdet på fastigheten genom att renovera lägenheterna.

Annons

Men enligt Knut Pousette behöver inte befintliga hyresgäster oroa sig för kraftiga hyreshöjningar. Bolaget använder en modell där bara lägenheter som blir tomma renoveras till en hög standard och får en hyreshöjning på 20-30 procent.
– Vi tycker det är bättre än att sätta in ett nytt kök hos någon som bott där i fem år och bara vill ha ommålat, säger han.

De nyrenoverade lägenheterna med högre standard erbjuds i första hand till befintliga hyres-gäster, och enligt Knut Pousette, är efterfrågan stor.
– Många som får det bättre ställt vill bo kvar i området men ha en finare lägenhet. Höjningen för en lägenhet som kostar 5000-6000 kronor blir lite mer än en tusenlapp i månaden och många väljer det, säger han.

Annons
Läs ocksåDåligt betyg för Provinsfastigheter

Allokton, som tidigare bytte namn till Provinsfastigheter och som sålde lägenheterna till Broadgate & Stendörren, har varit utsedd till värsta värden av Hyresgästföreningen, haft dotterbolag som gått i konkurs, misskötta lägenheter och problem med ekonomin.

Läs också Dålig skötsel av Smultronbacken Skandalhus får ny ägare Bostadsbolag struntar i ventilationen Allokton blir Provinsfastigheter

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.