Annons

Dålig skötsel av Smultronbacken

Sandviken Hyresgästföreningen gör nu en så kallad RIBB på Smultronbacken i Sandviken. Föreningen har fått många klagomål om bristande fastighetsskötsel.
Hyresgästföreningen har fått många samtal från hyresgäster på Smultronbacken i Sandviken om att fastigheterna inte sköts. Foto: LENA MATTSSON

Efter att många hyresgäster hört av sig bestämde sig Hyresgästföreningen för att göra en RIBB, rättslig inventering av befintlig bebyggelser, på Smultronbacken i Sandviken. 

Provinsfastigheter, tidigare Allokton, äger fastigheterna med 280 lägenheter. I de senaste hyresförhandlingarna ställde Hyresgästföreningen villkor för att hyrorna skulle få höjas. Det handlade bland annat om att utemiljön skulle skötas bättre, lampor skulle bytas och staket lagas men inget av det har gjorts.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

– När vi kom till Smultronbacken första gången såg vi direkt att något måste göras. Lamporna är trasiga liksom staketen och cykelförråden och det är allmänt ostädat i området, säger Jessica Salming, ärendehandläggare på Hyresgästföreningen i Gävle.

Annons

Hyresgäster som ringt har också berättat att de olika förvaltarna tar lång tid på sig att komma när något är fel och trasigt och att de försöker att lappa och laga så långt det går.

– En hyresgäst fick stötar av sin spis och den försökte de laga innan de gav upp och hyresgästen till slut fick en ny spis. Så ska det naturligtvis inte gå till, säger Jessica Salming.

Läs ocksåVärd får backa om höga hyreshöjningar – domstol beslutar om lägre

Alla hyresgäster har nu fått en enkät med frågor om hur de upplever sitt boende. När svaren kommit in bestämmer sig Hyresgästföreningen för hur man ska driva frågan vidare.

Annons
Läs också Johannas kök faller sönder - över 70 lägenheter synas i stor insats mot hyresvärd Kraftsamling mot Balder - så gick det till Hundratals fönster i behov att bytas hos Balder i Åstorp Nya hyror på Smultronbacken – val mellan pest och kolera

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.