HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Skandalhus får ny ägare

Huddinge Alloktons misskötta lägenheter i Visättra har sålts till Stendörren. Nu hoppas hyresgästerna på förbättringar.

Utsedd till värsta värden av Hyresgästföreningen, dotterbolag som gått i konkurs, misskötta lägenheter och problem med ekonomin. Det är en sammanfattning av bostadsbolaget Allokton. Bolaget som bytte namn till Provinsfastigheter har nu sålt sina 573 lägenheter i Visättra till Broadgate & Stendörren Fastigheter.

Affären blir offentlig den närmaste månaden men är redan klar enligt flera källor.
De nya ägarna avslöjades när flera hyresgäster reagerade på att okända personer kom till gården på Visättravägen i Huddinge där lägenheterna ligger, och planterade blommor.
– Jag frågade var de kom ifrån och då sade de att de kom från den nya ägaren Stendörren, som ville göra lite fint på gården, säger hyresgästen Karin Nilsson.

Läs ocksåOckupation satte stopp för husrivning i Backe – men än är striden inte över

Hyresgästen Mia Ringner är försiktigt opitimistisk till den nya ägaren.
– Jag tror det är den sjätte ägaren efter att Huge sålde, jag känner inte till Stendörren men hoppas att de satsar på området och lägenheterna, säger hon.

Hem & Hyra har tidigare skrivit om att hyresgästerna kritiserade den nya gården som har plastgräs och asfalt. Detta ledde i sin tur till att Botkyrka Huddinge Trädgårdssällskap tog initiativet att plantera blommor på gården.

Suzy Karlsson, på Aberdeeen, som förvaltar fastigheterna i Visättra, säger att de använde plastgräs eftersom en riktig gräsmatta riskerade att leda till fuktskador på det underliggande garaget.

Läs ocksåÖver 650 hyresgäster protesterar mot försäljning i Gottsunda

Knut Pousette, vd på Broadgate & Stendörren, vill inte kommentera om de köpt fastigheterna.
Stendörren äger sedan tidigare 3 500 lägenheter i  bland annat Kista, Tensta och Flemingsberg.

Läs också (V) tar strid mot försäljning av Alingsåshems lägenheter Sälja eller inte sälja hyresrätter? - det är frågan för Skövdebostäder Varbergs Bostad säljer Evelinas hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.