HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Bostadsbolag struntar i ventilationen

Huddinge Huge, Wallenstam och Provinsfastigheter. Det är exempel på bostadsbolag i Huddinge som inte brytt sig om att kontrollera att ventilationen i lägenheterna är bra.

​Bostadsbolagen är skyldiga att kontrollera ventilationen i lägenheter med några års mellanrum. Provinsfastigheter, före detta Allokton, skulle ha gjort en ventilationskontroll av lägenheterna i Visättra senast den 1 april 2008. Men trots att det gått tre år över tiden finns fortfarande lägenheter där bostadsbolaget inte gjort en OVK, obligatorisk ventilationskontroll.
– Men vi kommer att ta tag i det nu. Jag räknar med att det är klart i augusti, säger Folke Holmqvist på Aberdeen, som förvaltar Provinsfastigheters lägenheter i Visättra.

Bo Pettersson, tekniker på Huddinge kommun, har ansvar för att bolagen ska kontrollera ventilationen.
– Att flera bolag inte gjort det är ren slöhet. Jag har försökt få tag på Wallenstam för att de ska göra en OVK, men det har varit svårt, säger han.
 
Vad kan konsekvensen bli av om man inte gör en kontroll av ventilationen?
– Om inte ventilationen kontrolleras så att man vet att den är bra kan man i värsta fall få hyresgäster som mår dåligt.
 
Vad gör ni åt att bostadsbolagen inte sköter sig?
– Jag vet inte vad vi ska göra. Jag ska prata med vår jurist och se om vi ska hota med vite för att få dem att göra det, säger han.
 

Läs också Självförsörjande på el – men hyresgästernas räkning rusar 650 procent Privatvärdar vill höja hyran med 9,73 procent i Göteborg Hyresgäster och unga störs mer än andra – ny studie förvånar forskare Nya hyror klara hos Göteborgs privatvärdar Därför drabbas Ann-Charlotte, 71, så hårt när hettan slår till

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.