Annons

Bostadsbolag struntar i ventilationen

Huddinge Huge, Wallenstam och Provinsfastigheter. Det är exempel på bostadsbolag i Huddinge som inte brytt sig om att kontrollera att ventilationen i lägenheterna är bra.

​Bostadsbolagen är skyldiga att kontrollera ventilationen i lägenheter med några års mellanrum. Provinsfastigheter, före detta Allokton, skulle ha gjort en ventilationskontroll av lägenheterna i Visättra senast den 1 april 2008. Men trots att det gått tre år över tiden finns fortfarande lägenheter där bostadsbolaget inte gjort en OVK, obligatorisk ventilationskontroll.
– Men vi kommer att ta tag i det nu. Jag räknar med att det är klart i augusti, säger Folke Holmqvist på Aberdeen, som förvaltar Provinsfastigheters lägenheter i Visättra.

Annons
Bo Pettersson, tekniker på Huddinge kommun, har ansvar för att bolagen ska kontrollera ventilationen.
– Att flera bolag inte gjort det är ren slöhet. Jag har försökt få tag på Wallenstam för att de ska göra en OVK, men det har varit svårt, säger han.
 
Vad kan konsekvensen bli av om man inte gör en kontroll av ventilationen?
– Om inte ventilationen kontrolleras så att man vet att den är bra kan man i värsta fall få hyresgäster som mår dåligt.
 
Vad gör ni åt att bostadsbolagen inte sköter sig?
– Jag vet inte vad vi ska göra. Jag ska prata med vår jurist och se om vi ska hota med vite för att få dem att göra det, säger han.
 

Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Mardröm för hyresgästerna när ventilationen byts ut: "Psykisk och fysisk terror" Ventilationen knäckte Cecilia – fick ha öppna fönster hela vintern Råttor, fukt och dålig ventilation – hyresgästerna fick nog och anlitade privata jurister Fackförbundet ST lät hyresgäster leva med kloakdoft – tvingas betala 55 000 kronor Inspektörerna som inte inväntar klagomål - "Vi vill hitta bostäderna som går under radarn"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.